Bivši svećenik osumnjičen za ubojstvo

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Za ubojstvo 53-godišnje žene na zagrebačkoj Trešnjevci osumnjičen je bivši svećenik Danijel Horvat (37) i uz kaznenu prijavu za teško ubojstvo predan je pritvorskom nadzorniku, izvijestila je popodne zagrebačka policija o razrješenju tog slučaja, ne navodeći ime osumnjičenika.

Osumnjičen je da je kuhinjskim batom za meso u garaži zgrade u kojoj stanuje zatukao 53-godišnju Vesnu Hajdarović, koja je iz Međimurja kao i on i koja mu je, navodno, mjesecima pokušavala ući u trag, ljutita što je napustio svećenički poziv.

Tužilaštvo ga tereti za teško ubojstvo počinjeno na osobito podmukao i okrutan način. Podsjećamo, ubijenu ženu pronašao je susjed u srijedu prijepodne u II Barilovićkoj ulici na zagrebačkoj Trešnjevci, a policija je netom kasnije našla osumnjičenika koji se vidio kroz rešetke u garaži pored mrtvog tijela. Osumnjičeni je i ranije 53-godišnjakinju prijavljivao policiji za uznemiravanje. Roditelji osumnjičenog ispričali su novinarima da je ta žena iz Čakovca, navodno fanatična vjernica, njihovog sina uhodila, tražeći ga i u rodnoj kući u mjestu Selnica.

Po svemu sudeći, kad ga je konačno pronašla na zagrebačkoj Trešnjevci gdje stanuje sa svojom suprugom K.H., on joj je brutalno presudio. Policija je izvijestila da se osumnjičeni u ranim jutarnjim satima 5. veljače, po prethodnom dogovoru, sastao sa 53-godišnjakinjom u Ozaljskoj ulici i pješice su krenuli u II. Barilovićku ulicu te su zajedno ušli u podzemnu garažu. Sumnja se da je 37-godišnjak zatim zatvorio i zaključao vrata garaže te i kuhinjskim predmetom usmrtio 53-godišnjakinju. (H, V. VESIĆ/NL)


Podijeli: Facebook Twiter