Bivši policijski načelnik Dolački u istražnom zatvoru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nedavno smijenjeni načelnik zagrebačke službe organiziranog kriminaliteta Željko Dolački zadržan je u jednomjesečnom istražnom zatvoru zbog sumnje da je iz sefa u svom policijskom uredu ukrao zlato i novac oduzete tijekom kriminalističkih istraživanja. Sutkinja istrage Erna Dražančić Dolačkom je odredila istražni zatvor na prijedlog USKOK--a zbog opasnosti da bi na slobodi mogao utjecati na svjedoke.

Na temelju kaznene prijave Ravnateljstva policije USKOK je protiv Dolačkog u petak navečer pokrenuo istragu i zatražio istražni zatvor zbog sumnje da je zlouporabio svoj položaja i ovlasti. USKOKčtvrdi da je Dolački, od 22. veljače 2015. do 3. travnja 2016. "koristeći činjenicu da su mu bili dostupni privremeno oduzeti predmeti iz više kriminalističkih obrada PU zagrebačke, iz prostorije u kojoj su se nalazili oduzeti predmeti otuđio i za sebe zadržao 279.500 eura, 2,04 kilograma zlata, 599.000 kuna, 40.300,00 kuna, 4.360 eura, 2.200 eura, 100 švicarskih franaka i 300 yuana". Radi prikrivanje nedjela Dolački je 3. travnja 2016. navodno "inscenirao provalnu krađu u prostoriju PU zagrebačke u kojoj su navedeni iznosi novca i zlato trebali biti pohranjeni". Tako si je, po tvrdnjama tužiteljstva, pribavio veliku nepripadnu imovinsku.

Pred USKOK-ovim istraažiteljima i sutkinjom istrage Dolački je, po riječima svog odvjetnika, u potpunosti porekao sve optužbe. Odvjetnik Veljko Miljević u subotu je ponovio da Dolački nije provalio u sef u svom uredu te da USKOK nema ni jedan dokaz kojim bi ga teretio. "Onako kako se njemu stavlja na teret izvršenje tog djela, tako bi se to moglo staviti na teret bilo kome od vas. Moj branjenik je iznosio obranu i spreman je ponovno iznijeti i odgovoriti na milijun pitanja", kazao je Miljević. Dodao je i da protiv Dolačkog nema ni dokaza, niti svjedoka. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter