Bivši letovac postao procelnik za kulturu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Vijest o izboru saznao sam iz novina prije nego što sam službeno obaviješten, tako da me je pomalo zatekla. Ali necu se žaliti, sretan sam, dobio sam ono za što sam se natjecao", kazao nam je novi procelnik Odjela za kulturu grada Rijeke Ivan Šarar nakon što je iz Novog lista saznao rezultate natjecaja na kojem je imao pet protukandidata.

Uz Ivana Šarara bili su to Nemanja Cvijanovic, Velid ?ekic, Adrijana Frbežar, Katarina Mažuran Jurešic i Davor Miškovic.

Prema rijecima povjerenstva za provedbu natjecaja na celu s rijeckim gradonacelnikom Vojkom Obersnelom, presudno za Šararov izbor bilo je "dobro poznavanje širokog spektra rijecke kulture te dosadašnji rad i suradnja s nizom subjekata ovog podrucja, od institucija preko nezavisne scene do pojedinaca, kao i samostalno vodenje vecih kulturnih projekata".

Prvi komentari u javnosti na Šararov izbor su podijeljeni, od onih koji ga hvale kao osobu iznimne inteligencije, dokazanog entuzijazma i ljubavi prema ovome gradu, do onih koji u tome vide spin dostojan Kerumovog Mucala.

Šarar je u javnosti poznat kao bivši klavijaturist grupe Let 3, a po struci je psiholog. Kroz tvrtku Manufaktura i udrugu Klub ljubitelja buke bavi se organizacijom kulturnih dogadanja, od kojih je najpoznatiji festival Hartera, a oponenti mu najviše spocitavaju interesne veze s gradonacelnikom Obersnelom.


Podijeli: Facebook Twiter