Bivši komunisti preuzeli HDZ

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uvodnicar Glasa Koncila Ivan Miklenic u svojoj je antikomunistickoj retorici otišao korak dalje, prozivajuci otvoreno i vladajuci HDZ.

"Iznenadni i vjerojatno prisilni odlazak bivšeg predsjednika vlade, koji je, ocito je, bio uvelike marioneta u njihovim rukama, poslužio je da baš bivši komunisti preuzmu potpunu kontrolu nad najjacom hrvatskom politickom strankom, premda su u njoj manjina...", ocijenio je Miklenic u ovotjednom dvobroju Glasa Koncila.

Prema njemu, bivši komunisti uvukli su se i u sve pore hrvatskog društva što korijen krize. "Bivši komunisti u Hrvatskoj, izuzevši casne iznimke, i nemoralni pojedinci, nikada nisu imali hrvatsko državotvorno opredjeljenje, a nemaju ga ni danas, ali poznaju metodologiju kontroliranja i izvršavanja moci, pa su preuzeli stvarno kontrolu nad hrvatskom državom", smatra.

Zbog stanja u zemlji, Miklenic poziva gradane da u potpunosti okrenu leda svim velikim strankama.

Glasnogovornik zastupnickog kluba HDZ-a Frano Matušic uzvraca da u HDZ-u "sigurno ima clanova koji su bili komunisti, ali oni ne vode glavnu rijec u HDZ-u".

Ipak, saborski zastupnik, poznat po izrazito antikomunistickim stavovima, složio se s dijelom Mikleniceva komentara.

- Cinjenica je da, za razliku od vecine drugih istocnoeuropskih država, u Hrvatskoj, nažalost, nije bilo lustracije. Zato su se mnogi komunisti uspješno prikrivali sve ove godine, a sada iskorištavaju visoke pozicije koje su imali u propalom režimu, kazao je Matušic.


Podijeli: Facebook Twiter