Bivši francuski premijer Villepin u pritvoru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bivši francuski premijer Dominique de Villepin odveden je jučer u pritvor na ispitivanje u okviru istrage financijskih malverzacija koje uključuju mrežu luksuznih francuskih hotela.

Villepin, koji je bio premijer u vrijeme predsjedničkog mandata Jacquesa Chiraca od 2005. do 2007., ispitan je o vezama s muškarcem osumnjičenim za prijevaru hotelskog lanca, kazao je policijski glasnogovornik.

On je u prosincu, kad je izbila afera, zanijekao da je počinio ikakvo nezakonito djelo, no timing afere bio je dovoljan da odustane od namjere da se uključi u utrku za predsjednika Francuske.

Istraga se provodi nad njegovim prijateljem i financijerom njegove političke kampanje Regisom Bulotom, koji je obavljao dužnost predsjednika uprave mreže luksuznih hotela "Relais & Chateaux", i kojeg se sumnjiči da je pronevjerio ogromne novčane iznose iz tog lanca hotela. 

Villepin je uvučen u aferu nakon što je prisluškivanjem telefonskih razgovora utvrđena njegova veza s Regisom Bulotom, a prema pisanju dnevnog lista Le Mondea postavljena je sumnja da je Villepin pokušao utjecati na tijek istrage protiv Bulota. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter