Bivši djelatnici: Taxi Cammeo samo kupuje vrijeme

Bivši djelatnici ne žele ulaziti u nove poslove s poslodavcem koji im duguje novac (arhiva)
Bivši djelatnici ne žele ulaziti u nove poslove s poslodavcem koji im duguje novac (arhiva)

Nakon višekratnih objava tekstova o vraćanju vozila Taxi Cammea na pulske ulice, ovih dana nam se otvorenim pismom javilo 16 bivših djelatnika, koji su zadnji napustili Cammeo. Iako je tehnički direktor Taxi Cammea Dražen Medić već prilikom odlaska iz Pule rekao da je svim djelatnicima ponuđeno da prijeđu raditi u Rijeku ili da otvore obrte i sačekaju mogućnost dobivanja franšize Taxi Cammea, koja bi uključivala prepoznatljivo označena vozila i call-centar, do danas to nije saživjelo.

Navodno Taxi Cammeo dogovara nova vozila s jednim dobavljačem pa će u veljači ta vozila i zainteresirani vozači (a pristiglo je 18 zahtjeva) ponovno voziti Pulom. Ipak, bivši djelatnici tvrde da njih nitko nije kontaktirao i da oni o tome ništa ne znaju.

- Navodi gospodina Medića su običan pokušaj manipulacije i kupovanja vremena jer nije istina da je 18 bivših vozača zainteresirano za famoznu franšizu. Dapače, nitko od bivših djelatnika, uključujući i bivše voditelje podružnice, nema nikakvu informaciju o toj koncesiji, ističu djelatnici na čelu s Marinkom Gazićem.

- Mi bivši djelatnici dobro znamo kakav je gospodin Medić. Mjesecima nas zavlači i stalno obećava podmiriti obveze prema nama (prekovremeni rad za listopad i studeni, isplatu godišnjeg odmora i ostalo). Jednako se ponašaju i druge odgovorne osobe u Cammeu, uključujući i vlasnike, kažu nadalje djelatnici.

Pitaju se tko će normalan ići otvarati obrt ili firmu kada su mu uvjeti poslovanja totalna nepoznanica, a usto bi trebali surađivati s nekim tko im je ostao dužan. Osim toga, zaključuju, samo budala će otvoriti firmu i preuzeti obaveze na sebe, a upravljanje i propise prepustiti nekome drugome.

- Smatramo da svojim dezinformacijama gospoda iz Cammea pokušavaju samo što duže zadržati pulske licence koje posjeduju, a uskoro ih trebaju vratiti. Svojim postupcima ujedno vrše pritisak na pulsku gradsku upravu ne bi li dobili dodatne licence i onda počeli s radom u nekoj novoj tvrtki, jer su Cammeo Pula, kako nam je prenio bivši direktor Ivan Starčević (zet Koste Minovskog), blokirali i dobavljači, ali i Porezna uprava, i da zbog toga moramo čekati na isplatu plaća jer će nas platiti iz Zagreba, ističu nadalje bivši djelatnici Cammea. Dodaju da bi im bilo ipak drago da se Cammeo vrati na pulske ulice, jer će svoja potraživanja izgleda moći naplatiti jedino korištenjem usluga koje Cammeo nudi.

Upitali smo Dražena Medića upitali smo kako komentira navode bivši djelatnika. Veli da su im sva dugovanja za listopad i studeni isplaćena, a ovih dana kreće isplata i za prosinac. Za eventualnu blokadu Cammea Pula ne zna, ali kaže da to i ne bi trebalo biti nešto značajno za bivše djelatnike jer je to sve ista grupacija i novac ide iz iste kase za Zagreb, Osijek, Rijeku pa tako i Pulu.

- Što se tiče navoda da zavlačimo s pričom da bismo što duže zadržali pulske licence, to jednostavno ne stoji jer nama je interes da radimo, a ne da držimo licence. Što se franšize tiče, sadašnjih 18 zahtjeva dijelom je stiglo od naših djelatnika, a dijelom su zahtjevi novih ljudi, rekao je Medić. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter