Bivši direktor RK Podravka Vegeta utajio porez?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bivši direktor rukometnog kluba Podravka Vegeta Marijan Domović osumnjičen je da je državni proračun oštetio za gotovo 90 tisuća kuna jer je naknade igračicama i suradnicima davao u gotovini, bez plaćanja poreza.

Ne navodeći imena policija je izvijestila da osim odgovorne osobe "sportske udruge s područja Koprivničko-križevačke županije, rođene 1954." sumnjiči i zaposlenicu kluba koja je, kako se neslužbeno doznaje, tadašnja tajnica Ana Matešić.

Prema policijskom priopćenju Domović je u svojstvu odgovorne osobe od 2004. do 2008. "organizirao i provodio isplatu novčanih naknada igračicama i suradnicima u gotovini, bez plaćanja poreznih obveza". Na taj je način oštećen državni proračun za 88.966 kuna.

Sumnja se da su novčana sredstva isplaćivana u dogovoru i posredstvom tajnice udruge, koja je u tu svrhu sastavljala neistinitu poslovnu dokumentaciju o službenim putovanjima. Također, policija sumnjiči Matešić da si je tijekom 2007. preko blagajne neovlašteno isplatila 5.086 kuna.

Protiv osumnjičenih je podneseno posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Koprivnici u koju ih se tereti za utaju poreza, zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja službene ili poslovne isprave, izvijestila je policija.

U RK Podravci nisu željeli komentirati ovu vijest, rekavši da još nemaju nikakvih službenih saznanja iz policije o eventualnom slučaju. Inače, Domović nije na poziciji direktora RK Podravka od travnja 2010. U vrijeme njegovog odlaska s najviše pozicije, trofejni koprivnički klub bio je dužan više od 10 milijuna kuna. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter