Bivši direktor Albaneža zamracio 138.000 kn?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Suzana Sokac iz PU istarske na konferenciji za novinare izvijestila je da je policija dovršila kriminalisticko istraživanje nad 45-godišnjakom iz Rijeke i utvrdila osnovanu sumnju da je pocinio kazneno djelo prijevare u službi.

Kako smo neslužbeno saznali rijec je o bivšem direktoru medulinskog komunalnog poduzeca Albanež Rijecaninu Igoru Felkeru, a njega i tvrtku na cijem je celu bio do kraja listopada 2009. godine, tereti se da su pocinili kazneno djelo zloporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju, odnosno da su zamracili ukupno 138 tisuca kuna.

"Policijski službenici su utvrdili da je 45-godišnjak (Igor Felker op. a.), kao odgovorna osoba u trgovackom društvu iz Medulina (Albanež op. a.), od prosinca 2008. godine do studenog 2009. godine, primao naknadu za odvojeni život od obitelji iako se svakodnevno nakon završenog posla vracao kuci u Rijeku. Time je sebi pribavio nepripadnu imovinsku korist u iznosu od oko 60 tisuca kuna.

Osim toga, Rijecanin je u istom razdoblju koristio automobile tvrtke za privatne potrebe, kao i za dolaske i odlaske s posla, a sve s ciljem da trgovacko društvo, neplacanjem poreza i doprinosa, ostvari nepripadnu imovinsku dobit. Na taj su nacin 45-godišnjak i trgovacko društvo iz Medulina oštetili Državni proracun za oko 78 tisuca kuna", rekla je Suzana Sokac iz PU istarske.

Policija je o kriminalistickom istraživanju nad Felkerom izvijestila pulsko Opcinsko državno odvjetništvo koje je pak protiv Rijecanina i medulinske tvrtke podnijelo istražni zahtjev.

Podsjetimo, sredinom kolovoza 2009., dakle prije dvije godine nacelnik Opcine Medulin Goran Buic iznio je u javnost da je ugovor o radu tadašnjeg direktora Albaneža Igora Felkera težak 20 tisuca kuna, i da taj ugovor ne bi smio biti tajan. Pojasnio je da mu osnovica place iznosi 15 tisuca kuna te da dobiva i dodatak od pet tisuca kuna za odvojeni život iako koristi službeni automobil koji je Opcina samo za njega uzela na leasing da bi svaki dan putovao iz Rijeke u Medulin na posao.

Njegovu je placu usporedio s onom saborskih zastupnika i premijerke, dodao je da mu je osigurana i otpremnina u visini od 100 tisuca kuna te da mu je ugovorom omogucen smještaj u apartmanu s najmanje tri zvjezdice na trošak Albaneža, odnosno Opcine. (S. PERŠIC)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE OD UTORKA.


Podijeli: Facebook Twiter