Bivši diplomat Čučić ponovno na optuženičkoj klupi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bivši diplomat Ljubomir Čučić, čiji je razvod od Magali Boers javnost pratila zbog borbe za skrbništvo nad djecom, sjeo je ponovno na optuženičku klupu.

Nakon što je odslužio kaznu za zlostavljanje bivše supruge i oslobođen je krivnje za otmicu vlastitih kćeri, sustigle su ga optužbe za zloporabu položaja i krivotvorenje isprava u vrijeme dok je bio tajnik Europskog doma.

Iako se prvotno sumnjalo da je malverzacijama između 2001. i 2003. godine u svoj džep pospremio oko 950 tisuća kuna, optužnica što mu je jučer trebala biti pročitana tereti ga za nešto više od 250 tisuća kuna financijske štete.

Tužiteljstvo tvrdi da je od 1. listopada 2001. do 28. svibnja 2003. godine svojim potpisom i pečatom Europskog doma ovjerio 31 ugovor Studentskog centra. Radilo se o fiktivnim ugovorima koji su poslužili samo za izvlačenje novca što ga je Čučić zadržavao za sebe i koristio za plaćanje drugih suradnika.

Sumnja se da je Čučić Europski dom oštetio i uz pomoć kreditne kartice. Naime, svoje osobne troškove, koji ni na kakav način nisu bili vezani s udrugom, naplaćivao je službenom karticom Europskog doma. U pitanju je iznos od oko 250 tisuća kuna.

Početak suđenja odgođen je zbog izostanka Čučićeve odvjetnice, koja mu je istovremeno i supruga, Nataše Čučić. (A. RAIĆ KNEŽEVIĆ/NL)


Podijeli: Facebook Twiter