Bivši čelnik Deutsche Banka počinio samoubojstvo

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bivši direktor najveće njemačke banke Deutsche Bank koji je navodno bio blisko povezan sa sadašnjim izvršnim direktorom Anshuom Jainom, počinio je samoubojstvo u nedjelju u svom domu u Londonu, doznaje se u utorak iz više izvora.

William Broeksmit (58), američki državljanin, ubio se u nedjelju u svom domu u Londonu (...) Bio je prijatelj i blizak suradnik mnogima od nas, napisali su u internoj elektroničkoj poruci dvojica izvršnih direktora Deutsche Banka, Juergen Fitschen i Anshu Jain.

Londonska policija je na upit agencije France Prese rekla da je bankar pronađen u svom stanu gdje se objesio, dodajući da nemaju nikakve sumnje u vezi s njegovom smrću.

Kako piše njemački tisak, Broeksmit je ostavio nekoliko oproštajnih pisama, među kojima jedno naslovljeno na Anshu Jaina.

Broeksmit, bivši direktor te banke nadležan za rizike, radio je u njoj u više navrata, prvi put od 1996. do 2001., a zatim od 2008. pa sve do odlaska u mirovinu u veljači 2013., na više odgovornih dužnosti.

S Anshu Jainom je prvo surađivao u američkoj banci Marrill Lynch sredinom 90-ih, a zatim je prešao u njemačku banku.

- Mnogi njegovi kolege smatrali su ga ponajboljim stručnjakom na polju rizika i upravljanja kapitalom, ističu direktori Deutsche Banka u svojoj poruci. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter