Bivši branitelji blokirali granične prijelaze između Hrvatske i BiH

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predstavnici udruženja Zaboravljenih branitelja, nezadovoljni što se nije udovoljilo zahtjevima o isplati naknada za sve branitelje, zapriječili su u ponedjeljak iza podneva promet s bosanskohercegovačke strane na pet graničnih prijelaza prema Hrvatskoj iz pravca Ljubuškog, Čapljine i Bihaća te još nekoliko prometnih čvorišta u BiH, izvijestili su službeni izvori.

Iz Auto moto saveza u BiH, s sjedištem u Mostaru, izvijestili su da je zbog prosvjeda građana obustavljen promet na graničnim prijelazima u mjestu Doljani iz pravca Čapljine, što je stvorilo velike gužve te u Orahovlju, Crvenom Grmu i Bijači u općini Ljubuškom kao i na prijelazu Izačiću kod Bihaća. Prosvjednici su blokirali promet i dionicama autoceste A-1 između Zvirovići i Bijače, magistralnu cestu M-5 Vitez - Travnik, te magistralni pravac Žepče - Zenica.

Iz MUP-a Županije zapadnohercegovačke županije gdje je blokirano najviše prijelaza i prometnica izvijestili su da su nenajavljeni prosvjedi započeli u 12.30 sati i da nema izgreda.

Članovi udruge Zaboravljenih branitelja prošle srijede su također blokirali granične prijelaze s Republikom Hrvatskom tražeči da vlasti prihvate rezoluciju kojom bi se omogućilo da svaki bivši branitelj dobije naknadu za sudjelovanje u ratu. Vlasti ovaj zahtjev ne smatraju realnim.

Prosvjede 'Zaboravljenih branitelja' ne podržavaju temeljne udruge Hrvatskog vijeća obrane niti bošnjačke Armije BiH. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter