Bivšem vodi Smithsa vracena gitara

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Johnny Marr, jedan od voda bivše, ali vrlo utjecajne grupe Smiths dobio je natrag svoju gitaru, 30 tisuca funti vrijednu Gibson SG iz 1964. boje trešnje, koja mu je ukradena prije deset godina. Marru je gitaru vratio njegov obožavatelj Stephen White koji ju je i ukrao iz svlacionice dok je Marr nastupao u Kings Crossu. No, zanimljivo je kako je White objasnio sudu da se "gadio sam sebi" zbog toga što je ukrao instrument koji je policija nakon dojave pronašla u njegovom stanu.

"Ne mogu se pomiriti sa svojim ponašanjem te noci", rekao je White, koji je uzimao antidepresive miješajuci sa alkoholom što je utjecalo na njega da se previše opusti pocini kradu. Za kaznu dobio je 200 sati društveno korisnog rada. Marr koji se jako uzrujao zbog krade gitare prvo je ponudio nagradu za informaciju koja bi dovela do gitare. U pocetku je mislio da ju je ukrao profesionalni lopov, ali kada je doznao o cemu se radi, odlucio je preci preko cijele stvari, vrlo zadovoljan što mu je gitara vracena.

Marr je trenutno na turneji na Novom Zelandu sa svojom grupom The Cribs. The Smiths su u razdoblju od 1983. do 1988. objavili sedam albuma i 20-ak singlova, a smatra ih se jednim od najznacajnijih bendova osamdesetih.


Podijeli: Facebook Twiter