Bivšem vlasniku Byblosa zapaljen auto

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U centru Zagreba na Marulićevom trgu u utorak oko 21 sat podmetnut je požar na terenskom vozilu land rover kojeg je preko leasinga koristio 49-godišnji Šibenčanin Denis Erceg. Riječ je o nekadašnjem omladinskom nogometnom reprezentativcu Jugoslavije i juniorskom igraču NK Hajduka, novijoj generaciji poznatom i kao bivši vlasnik vodičkog kluba Hacienda - kluba koji je nedavno umalo izgorio u sumnjivom požaru. Njegov terenac netko je polio benzinom, a potvrđeno nam je terenac u vlasništvu Hypo Leasing. Šteta je velika.

Policijskim očevidom utvrđeno je da je nepoznata osoba polila zapaljivom tekućinom stražnji dio vozila i potom ga zapalila. Policija nije htjela otkriti identitet korisnika vozila ali su se zato u srijedu raspričali stanari iz zgrade koji Ercega poznaju prije svega po nogometnim zaslugama i kao dobrog susjeda, a manje po biznisu.  

Bio je vlasnik zagrebačkih klubova Best i Gallery u Zagrebu i Byblosa u Poreču. Poslovni i manje poslovni krugovi poznaju po taktici da prvo kupuje oronolu nekretninu, obično neki manje uspješni noćni bar, potom ga uredi i privuče klijentelu. Nakon što se prostor dobro izreklamira, isti klub preproda po većoj cijeni. Navodno, problem je što su takva mjesta ponekad privlačila i kriminalno podzemlje. Namjerna palež koja se dogodila u strogom centru Zagreba nalikuje na osvetu ili upozorenje kakve su često u Zagrebu priređivale kamatarske družine.

Erceg se prije više od deset godina vratio iz Francuske u Hrvatsku i pokušao pokrenuti biznis. (V. VESIĆ/NL)


Podijeli: Facebook Twiter