Bivšem policajcu 14 godina zatvora zbog ubojstva

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bivši policajac Siniša Šoštaric koji je u veljaci prošle godine u Zagrebu s cetiri hica u leda ubio 19-godišnjeg Ivana Mamica danas je nepravomocno osuden na 14 godina zatvora i obvezno psihijatrijsko lijecenje.

Sutkinja zagrebackog Županijskog suda Rajka Tomerlin kazala je da je tijekom sudenja nedvojbeno utvrdeno da je Šoštaric nakon verbalnog i fizickog sukoba s mladim Mamicem i njegovim prijateljem otišao po službeni pištolj i 19-godišnjaka brutalno ustrijelio.

Kazala je da je obracun poceo uvredama, nakon cega je Šoštaric iako "odrasli covjek i policajac", dvojicu mladica proganjao po gradu.

"Mlada osoba poginula je od ruke osobe koja je dužna cuvati zakon", kazala je sutkinja porucivši Šoštaricu da mu se kazna možda cini velikom, ali da ce se on, za razliku od Mamica, ipak vratiti svojoj obitelji.

Bivši policajac u mladica je pucao jer su se posvadali nakon što su se "okrznuli" prolazeci jedan kraj drugoga na zagrebackoj Remizi. Nakon što je mladica pronašao i ustrijelio na Jarunu 19-godišnjak je mobitelom uspio nazvati službu 112 i javiti da je ranjen, no dva sata kasnije umro je u bolnici.

Kada je iz medija saznao da je Ivan Mamic umro policajac je pokušao prikriti zlocin i do uhicenja je nastavio dolaziti na posao. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter