Bivše vojne zone bit će u funkciji razvoja Pule?

Zasjedanje pulskog gradskog Vijeća (M. ANGELINI)
Zasjedanje pulskog gradskog Vijeća (M. ANGELINI)

Na aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća u ponedjeljak vodila se veoma konstruktivna rasprava. Doduše, od 25 vijećnika prisustvovalo je sjednici "svega" 18, odnosno četvrtine vijećnika nije bilo u Gradskoj palači od čega sedam iz oporbe. Uz opravdano izostale Elene Vian (SDP), HDZ-ovce Janka Žužića i Zrinka Kajfeša, te nezavisnog Brune Nefata, u ponedjeljak na aktualnom satu nije bilo ni čelnih SDP-ovaca Danijela Ferića i Vere Radolović, pa su oporbene klupe zjapile poluprazne.

Muzilu prijeti scenarij Vallelunge?

Međutim, unatoč tome moglo se čuti zanimljivih pitanja, odgovora i prijedloga, a jedini dvojac kojem su pitanja bila postavljena bio je gradonačelnik Boris Miletić i pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu Damir Prhat. Među njima i da varaždinski slučaj neizvršenja proračuna trenutno ne prijeti Puli, te da će Grad Pula nakon što provede iskazivanje interesa opet nastaviti projekt Ministarstva graditeljstva izgradnje POS-ovih stanova.

Na pitanje IDS-ovca Luke Blagonića koje su mjere i planovi nedavno osnovanog Povjerenstva za izgradnju putničkog terminala gradonačelnik je odgovorio da se prilikom službenog početka gradnje nove bolnice susreo s premijerom Vlade RH Zoranom Milanović te su razgovarali o stavljanju bivših vojnih zona u funkciju razvoja Pule.

- Istaknuo sam bivši vojni aerodrom, ali i druge bivše vojne zone, od kojih su neke jako devastirane. S obzirom da sam saznao da se promijenio režim čuvanja Muzila upozorio sam na mogućnost ponavljanja scenarija na Vallelungi i Monumentima. Mi smo prostornim planovima stvorili preduvjet da se na bivšim vojnim zonama, koja su pretežito državna imovina, realiziraju projekti poput putničkog terminala, ali i drugi projekti koji mogu donijeti investicije i radna mjesta koja su potrebna Puli i Istri. Dobili smo kroz te razgovore podršku i vjerujem u njihovu razboritost te da ćemo do ljeta imati opipljivije rezultate jer našem strpljenju više nema vremena. Veseli da će se uskoro, po izdavanju lokacijske dozvole, potpisati koncesijski ugovor i početi graditi na Katarini, rekao je Miletić. (Goran ROJNIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA


Podijeli: Facebook Twiter