Bivše odmaralište na Učki prodaje se za 2 mil. eura

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Smješteno na razmeđi Istre i Kvarnera, usred raznolikosti vegetacije istočne strane homogenog planinskog masiva, između znamenite Opatijske rivijere i hrpta Učke, odmaralište Učka je odavno svojom atraktivnošću steklo jedinstveni prepoznatljivi status kompleksa takve vrste.

Atraktivnost lokacije, odnosno činjenica da se kompleks nalazi na 860 metara nadmorske visine, odavno je prepoznata, a početkom proteklog stoljeća i konkretizirana privođenjem lokacije namjeni lječilišta.

Slijedom gospodarskih turbulencija, 1980-ih odmaralište je postalo vlasništvo jedne od vodećih nacionalnih kompanija koja je uložila velika sredstva u temeljitu adaptaciju i rekonstrukciju, izgradnju komunalne infrastrukture te pripadajućih sportskih, rekreacijskih i ostalih popratnih sadržaja.

Dio je to oglasa kojim se pokušava prodati bivše odmaralište na Učki, nekadašnji pansion tvrtke Ina smješten u srcu Učke, okružen sportskim terenima i bogatom šumom borova, jela i bukve.

Kompleks je već niz godina zatvoren, a sadašnji vlasnik, tvrtka Vladimir Gortan iz Pazina, ne uspijeva realizirati prodaju.

Riječ je o jednoj od definitivno najatraktivnijih lokacija na Učki, velikom pansionu s pomoćnim objektima koje okružuje 56.000 kvadrata zemljišta. Prodajna cijena odmarališta sa zemljištem ovisi o specifičnim elementima kupoprodaje, kažu sadašnji vlasnici, i napominju da se radi o okvirnom iznosu od dva milijuna eura.

Iz neslužbenih, ali pouzdanih izvora saznajemo da je za objekt na Učki ne tako davno bio zainteresiran jedan ruski kupac, a o toj je vrijednoj infrastrukturi razmišljala i Uprava JU Park prirode Učka. (piše M. KIRIGIN)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter