Bivša srpska odmarališta preuzeo Šarićev Putnik

Ulaz u bivše srpsko odmaralište u Ferrijevoj ulici na broju 13 (M. SARDELIN)
Ulaz u bivše srpsko odmaralište u Ferrijevoj ulici na broju 13 (M. SARDELIN)

Nakon nedavnog uhićenja balkanskog narkobossa Darka Šarića i njegovog dovođenja u Beograd gdje mu je određen pritvor zbog trgovine drogom i pranja novca, srbijansko Ministarstvo pravde i državne uprave blokiralo mu je svu imovinu.

Između ostalog, navedeno je i da je Šarić vlasnik dvije nekretnine u Rovinju, odnosno bivših srpskih odmarališta u Ulici Augusto Ferri na broju 13 i 15, u starom dijelu grada.

Devedesetih godina tadašnji je Hrvatski fond za privatizaciju, a zatim Agencija za upravljanje državnom imovinom, upravljao cjelokupnom srpskom imovinom u Hrvatskoj. Kako su nekretnine u Ferrijevoj ulici pak postale vlasništvo Šarićevog poduzeća Putnik iz Novog Sada, zasad nije razjašnjeno, no vrlo je izvjesno da imovinskopravna pozadina nije sasvim čista.

No, da stvar bude još intrigantnija, u tim zgradama ima stanara koji možda nisu upućeni u srž problema. Pokušali smo razgovarati s njima, no bez uspjeha.

Prema pisanju srpskih medija Šarić je prije nekoliko godina nekretnine stekao kupovinom više poduzeća koja su naslijedila objekte dvaju bivših srpskih odmarališta. Radi se o poduzeću HTP Varadin i stambenoj zajednici Općine Savski Venac iz Beograda. No, podatak za koji je novčani iznos Šarić do njih došao nije poznat.

Za pretpostaviti je da Darko Šarić ni ne zna kakve su te nekretnine ni gdje se nalaze jer nema informacije da ih je ikada posjetio. No, činjenica je da su u derutnom stanju, barem oni vanjski dijelovi koji se vide s ceste. Nalaze se u predjelu Valdibora, u vrlo atraktivnom dijelu starog grada, u neposrednoj blizini mora te centra grada. S obzirom na lokaciju, izvjesno je da je trenutna vrijednost nekretnina višemilijunska. (M. SARDELIN)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter