Bivša sindikalna celnica kriva za malverzacije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bivša predsjednica Sindikata trgovine Hrvatske Ana Kneževic proglašena je krivom za malverzacije u poslovanju teške 35.000 kuna.

Naime, Opcinski kazneni sud u Zagrebu osudio ju je jer je još u listopadu 1997. godine protivno Pravilniku o financiranju, te usprkos cinjenici da se financijska sredstva Sindikata ne mogu koristiti za davanje zajmova tvrkama koje mu nisu clanovi, zakljucila Ugovor o zajmu s dizajnericom Gretom Gudelj zastupnicom »Greta fashion«. Tim ugovorom posudila joj je 35.000 kuna iz sindikalne blagajne na rok od 60 dana uz jedan posto kamatne stope mjesecno.

Pri tome nije ni provjerila poslovanje modne kuce, a kao instrument povrata zajma prihvatila je akceptni nalog što ga Sindikat na kraju, kad »Greta fashion« nije vratila kredit, nije uspio naplatiti jer je bio izdan na nevažecem obrascu, te pecat trgovackog društva nije odgovarao otisku pecata na potpisnom kartonu.

Zbog štete ucinjene Sindikatu Ana Kneževic nepravomocno je osudena na 11 mjeseci zatvora uvjetno na dvije godine. (A. RAIC KNEŽEVIC/NL)


Podijeli: Facebook Twiter