Bivša Plompa postaje multimedijalni centar

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uskoro pocinje dugo ocekivana obnova nekadašnjeg fažanskog zimskog kina i bivšeg disco bara Plompa. Napuštene prostorije bit ce prenamijenjene u multimedijalni centar, najavljuje nacelnica Opcine Fažana Ada Damjanac.

U prvoj fazi za tu je namjenu u ovogodišnjem opcinskom proracunu osigurano 1,5 milijuna kuna, a prioritet je uredenje prizemlja buduceg fažanskog MMC-a.

- Društvo Naša djeca nema gdje provoditi aktivnosti, kao ni umirovljenici i likovni umjetnici pa bismo tim udrugama dali rekonstruirane prostore na korištenje. Ujedno, tamo bi se mogle održavati manifestacije, kazališne predstave i izložbe... Kad završimo prvu fazu, onda cemo razmišljati o drugom dijelu, s ciljem podizanja kulturnog nivoa Fažane, za jedan muzejski prostor, knjižnicu, citaonicu, ono što Fažani i treba, govori Damjanac o ambicioznim planovima.

Prema planu, prva faza rekonstrukcije trebala bi biti završena do sljedece ljetne sezone.

Na natjecaju za rekonstrukciju zgrade u opcinskom vlasništvu, provedenom u rujnu, medu cetiri pravovaljane, kao najpovoljnija ponuda odlukom nacelnice odabrana je ona tvrtke ?urkin iz Cakovca s najnižom cijenom u iznosu od 1,98 milijuna kuna bez PDV-a, odnosno 2,44 milijuna kuna s PDV-om. (P. LUKEŽ, snimio M. ANGELINI)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD SRIJEDE

 


Podijeli: Facebook Twiter