Bivša menadžerica zastrašivala Leonarda Cohena

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nekadašnja menadžerica Leonarda Cohena proglašena je na sudu u Los Angelesu krivom za zastrašivanje slavnoga pjevaca, objavili su u petak mediji.

Kelley Lynch je osudena i za kršenje sudske zabrane stupanja u kontaktom s Cohenom koju je dobila jer ga je maltretirala pismima i e-mailovima.

Cohen (77) prekinuo je veze s njom 2004., a na sudu je svjedocio da su ga njezine poruke povremeno znale i prepasti, javio je BBC.

Odvjetnik Kelley Lynch (55) tvrdio je da su njezina pisma bila pozivi u pomoc, a ne kriminalno ponašanje te da je njezino ponašanje bilo izazvano i gubitkom posla. No dodao je i da Lynch nikad nije prišla pjevacu niti upala u njegovu kucu.

Cohen ju je tužio 2005. za kradu milijuna funta, ali za to nikad nije procesuirana. Njih su dvoje bili u kratkoj ljubavnoj vezi, a Cohen je na sudu rekao da je veza prekinuta kad ju je optužio za kradu.

Lynch je Cohena u pismima optužila za izbjegavanje poreza, krivokletstvo i zloupotrebu droga, a pjevacev odvjetnik kaže da mu je zbog tih pisama život bio pretvoren u pakao.

Lynch bi mogla dobiti pet godina zatvora, piše internetska stranica Dawn.com.


Podijeli: Facebook Twiter