Bitorajac proglašen najboljim glumcem i u Bruxellesu

Rene Bitorajac (Arhiva/M. ANGELINI)
Rene Bitorajac (Arhiva/M. ANGELINI)

Rene Bitorajac proglašen je najboljim glumcem na danas završenom 12. Festivalu mediteranskog filma u Bruxellesu za glavnu ulogu u filmu "Ljudožder vegetarijanac, redatelja Branka Schmidta, priopćio je večeras Hrvatski audiovizualni centar.

"Ljudožder vegetarijanac" adaptacija je istoimenog romana Ive Balenovića u kojoj je Bitorajac odigrao naslovnu ulogu bešćutnog i amoralnog liječnika koji ne preže ni pred čime kako bi ostvario svoje ciljeve. To je druga međunarodna nagrada Bitorajcu za tu ulogu - nedavno je proglašen najboljim glumcem na Fantastic Festu u Austinu u Teksasu, a na Festivalu igranog filma u Puli osvojio je Zlatnu arenu za najboljeg glavnog glumca.

Nagradu za najbolji film na Festivalu mediteranskog filma u Bruxellesu osvojili su "Božji konji" (Les chevaux de dieu), dok su posebnu nagradu žirija osvojila "Djeca" Aide Begić, a hrvatska manjinska koprodukcija i regionalni kinohit "Parada", Srđana Dragojevića, osvojio je Nagradu publike. "Ljudožder vegetarijanac" i "Parada" sufinancirani su sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra. Festival mediteranskog filma u Bruxellesu održavao se od 9. do 17. studenog. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter