Bitno je kvalitetno se družiti s djecom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Okruglim stolom na temu "Vrijeme za obitelj" Grad Pula i Obiteljski centar Istarske županije, u suradnji s pulskom Turistickom zajednicom, prigodno su obilježili Medunarodni Dan obitelji.

Prema rijecima Ines Puhar, ravnateljice Obiteljskog centra, na okruglom je stolu zakljuceno da se ponovo treba staviti naglasak na druženje roditelja s djecom te poticati kvalitetno druženje. To u obzir, navela je, moraju uzeti i jedinice lokalne uprave prilikom odluke o tome koje ce programe financijski potpomagati te financirati upravo one koji daju priliku da se njih zajednicki ukljuce i djeca i roditelji.

Za vrijeme održavanja okruglog stola djeca vrticke dobi i ucenici osnovnih škola na Trgu Portarata i Forum obilježila su ovaj dan na sebi svojstveni nacin - grupnim crtanjem na temu "Provod u slobodno vrijeme s obitelji za 0 kuna u gradu Puli".

Ukoliko je zakljuciti prema crtežima, djeca imaju pregršt ideja kako se mogu zabaviti bez da se išta potroši - slobodno vrijeme može se tako provesti u nekom od brojnih parkova, na igralištima, u Šijanskoj šumi ili pak kupajuci se na moru. (B. PETROVIC)


Podijeli: Facebook Twiter