Bitka protiv Babilona u Puli

New Zion Trio
New Zion Trio

New Zion Trio oduševio je publiku sinoć u Circolu gdje je okončao svoju kratku europsku turneju. U Puli su tako u sklopu Jazzbine predstavili prvi album "Figh against Babylon", ali odsvirali i neke stvari s novog albuma koji izlazi za nešto više od mjesec i pol.

Reggae i dub u kombinaciji s jazzom odlično su legli publici u što nismo ni sumnjali, iako su nam, ipak, nekako draži u studijskim verzijama. Iako u početku izgleda da će naglasak biti na snažnom ritmu, kod skladbi New Zion Trija ima i dosta prijemčivih melodija koje stvaraju upečatljivu atmosferu pojačanu ovaj put odlično prilagođenim svjetlom.

Ovo zadnje pogotovo nas je osvojilo pred kraj emotivne "Gates" kada cijela prostorija ostaje u mraku, tek se dva, tri snopa smaragdno zelenog svjetla križaju na pozornici iza trija, radi čega nam se inače vrlo dobra balada još više dopala.

Dvojica od trojice iz benda već su dobro poznati pulskoj publici. Tu je Jamie Saft, već treći put u Puli, koji za klavirom i Fender Rhodes klavijaturama predvodi trio, a uz njega je kontrabasist Brad Jones kojem je ovo drugo pojavljivanje u Puli dok je jedini "novajlija" ovdje bubnjar Craig Santiago.

Sva trojica su u Circolu bili odlično raspoloženi, a atmosferu su dodatno pokušali podignuti obradom reggae hita s početka osamdesetih "Pass the dutchie" grupe Musical Youth. Sve u svemu, u svojoj "borbi protiv Babilona" New Zion Trio može se svidjeti i onima koji dub i reggae baš i ne vole. (M. RADIĆ, snimio A. KANCELAR)


Podijeli: Facebook Twiter