Bit cemo konstruktivna oporba

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nansi Tireli jedina je saborska zastupnica Hrvatskih laburista u 8. izbornoj jedinici. Premda je rezultate izbora docekala u stožeru stranke u Zagrebu uz prehladu i visoku temperaturu, a kuci se vratila u pet ujutro, ipak je jucer, kao i svakog dana, vodila svoju konobu na Vinežu.

Istinski laburisticki, rekli bismo, s obzirom na to da se njena stranka predstavlja kao stranka onih koji žive od svog rada.

- Imam 22 godine obrtnickog iskustva, pobornica sam cjeloživotnog obrazovanja i još me dijele tri ispita od specijalizacije iz ekonomije poduzetništva. Buduci da nas je samo šest u Saboru, jedna osoba morat ce pokrivati više resora, ali ono što me posebno zanima je obrtništvo i malo i srednje poduzetništvo jer smatram da je naša buducnost u tom sektoru.

Država nam je preskupa, obrtnik ima strahovito puno davanja. Takoder me zanima socijala. Nepojmljivo mi je da imamo zakone koji omogucavaju da gospoda u mercedesu i bundi dode po paket socijalne pomoci, a ne dobiva ga onaj tko je doista potrebit jer ga zbog ponosa ili nekog drugog razloga ne traži. Svi sve znamo, ali nitko ništa ne poduzima, naznacila je Tireli konture svog buduceg rada u Saboru.

Žali što svoje demokratsko pravo da bira zastupnike nije iskoristio velik broj biraca.

- To je odraz razocaranja birackog tijela HDZ-om pa zbog toga ili nije izašlo na izbore ili je svoj glas dalo nekoj alternativi. Kukuriku koalicija ne treba nikoga više za donošenje odluka i pitanje je koliko je to dobro u zdravoj demokraciji, ali demokracija je ipak pobjednik ovih izbora.

Bit cemo konstruktivna oporba. Predsjednik Lesar je u izbornoj noci rekao da slaviti možemo samo tu noc, a vec danas treba krenuti u nove akcije. Iznenaduje cinjenica da smo postali druga oporbena stranka u Saboru, odmah nakon HDZ-a, komentirala je ishod izbora.

Rezultate na lokalnoj razini tumaci kao potvrdu simbioze i sinergije IDS-a i SDP-a, a uspjeh svoje stranke smatra ugodnim iznenadenjem s obzirom na sredstva koja je uložila.

- Ne možemo se usporedivati s, primjerice, Ladonjom, ali za razliku od njih mi smo konstantno bili na terenu s ljudima. Mislim da su biraci prepoznali prica li netko floskule ili istinski vjeruje u ono što govori. Vjerujem da su mnogi rekli: "Konacno nešto za radnika, konacno nešto za malog covjeka", veli Tireli.

Ocjenjuje da je nezaposlenost prvo s cime bi se nova Vlada trebala uhvati u koštac.

- Baza svega je rad, bez toga nema rasta BDP-a i povecanja potrošnje. Rekli su da imaju plan. Ja im vjerujem, zakljucuje Tireli.


Podijeli: Facebook Twiter