Bit će Stoja svjetski šampion

Pored biste Matka Laginje, u Krešimirovu parku trebale bi se naći i one Matka Mandića i Vjekoslava Spinčića
Pored biste Matka Laginje, u Krešimirovu parku trebale bi se naći i one Matka Mandića i Vjekoslava Spinčića

Susretima pretkola u seniorskoj i veteranskoj konkurenciji danas je započelo 29. izdanje pulskog malonogometnog turnira "Moja ulica, moja ekipa 2017 – Suzuki Motortech". Više nego pristojno popunjena jedna tribina Doma sportova "Mate Parlov" pokazala je da su ljudi iz Pule, ali i cijele Istre, jedva dočekali da krene prosinačko haklersko ludilo, a čast da ga otvore dobile su dvije ekipe kojima još nije izblijedjelo sjećanje kako je igrati u četvrtfinalu ovog turnira – Stoja i Šikići United. Šikići su kao najveće iznenađenje lanjske "Ulice" dospjeli među posljednjih osam ekipa gdje se previsokom preprekom pokazala Medior Veruda, dok je Stoja godinu dana ranije stigla na korak od završnog dana turnira, ali preko Pizzerije Jupiter nije se moglo.

Dvije vratnice

Dobru atmosferu na samom otvaranju podgrijavali su navijači Stoje koji su bubnjem udarali ritam, što se pokazalo kao prava inspiracija za Slavena Miljka već nakon 70-ak sekundi igre. Primanje lopte, korak-dva i potom ljevicom u suprotne rašlje za "play of the day" i nagovještaj da niti ove godine majstorskih poteza na "Ulici" neće nedostajati. Rani dolazak u rezultatski minus nije previše uzdrmao Šikiće koji su brzo pohvatali konce igre te u desetoj minuti uzdrmali okvir protivničkog gola, a imali potom u nastavku i odličan pokušaj s distance kojeg je efektno zaustavio golman Stoje. Zatresla se potom sredinom drugog dijela i njihova stativa, ali odluka o pobjedniku ostala je visjeti u zraku sve do devet sekundi prije kraja kad je Martin Stojčević poslao drugu loptu u mrežu Šikića, na što je s tribina krenulo skandiranje: "Bit će Stoja svjetski šampion".

Promašeni penal

Još raniji pogodak mogli su gledatelji vidjeti u drugom susretu dana, srazu iskustva i mladosti u kojem je boje ovih potonjih branio Beach bar Zeppelin, čijem su igraču Manuelu Škropeti bile dovoljne 42 sekunde da zatrese mrežu Tubusa. No, prekaljeni hakleri nisu se previše uzbuđivali te su do odmora s tri gola prebacili vodu na svoj mlin, da bi potom u nastavku, kad su "cepelini" stigli na korak zaostatka, s još dva brza pogotka trasirali put u prvo kolo.

U prvom kolu igrat će i Socijalni problem, ekipa koja također pamti četvrtfinale "Ulice" i to prije točno deset godina kad su tek nakon "ruleta sedmeraca" morali priznati primat vrsarskoj Bubamari. Nasuprot njih jučer je stajala ekipa Gerrard, sve od reda markantni majstori nogometa poput legende Liverpoola čije su prezime nosili na dresu, a tko je iskakao iz zadanih gabarita nije mogao imati osmicu na leđima, pa se tako ukazala i jedna Torresova devetka. No, zna se red, pa je tako vodeći pogodak zabio Danijel "Gerrard" Bažant, a onda su "socijalci" preuzeli stvari u svoje noge. Nije ih smeo niti promašeni sedmerac Arnela Jusića, koji je ipak navikao na neke druge gabarite gola pa je loptu poslao pored stative, no potom se iskupio efektnim pogotkom petom, a do odmora su i trojica njegovih suigrača zatresla protivničku mrežu, nakon čega su u nastavku "socijalci" mirno kontrolirali utakmicu.

Nakon prvog dosuđenog, i neiskorištenog kaznenog udarca na ovogodišnjoj "Ulici", stigla je i prva utakmica gdje je pobjednika odlučivao "rulet sedmeraca". Nju su u veteranskoj konkurenciji odigrali Pizzeria Tivoli i Udruga branitelja te su nakon regularnih 1:1 ovi potonji prvi došli u prednost kod izvođenja penala, no brzo su je prokockali i potom su nakon dodatnog raspucavanja preselili u gledalište. (Ivica CEROVAC, Snimio Milivoj MIJOŠEK)


Podijeli: Facebook Twiter