Bišovo prisilno noćilo u Zadru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Državnu brzobrodsku liniju koju katamaran Bišovo održava tijekom ljetnih mejseci na relaciji Pula – Zadar jučer je zbog olujnog nevremena obustavljena. Katamaran Bišovo je u nedjelju ujutro isplovio iz pulske luke u pravcu Zadra i ondje stiga kao po planu plovidbe oko podne. Međutim, jako jugo koje je zadarsku rivu pretvorilo u jezero, podiglo je valove do jednog metra i to u samoj zadarskoj luci.

Zbog «štige» Bišovu je prijetilo razbijanje o rivu što je navelo posadu broda na isplovljenje i plutanje do smirivanja mora. Prema riječima zapovjednika Bišova, kapetana Franje Gršca, nitko nije stradao.

- Bilo je neviđeno nevrijeme. Sve se diglo odjednom i skoro nam se brod razbio o rivu. Odlučili smo isploviti i spasiti brod. Putnika nije bilo na brou jer su se svi prethodno iskrcali. Plutali smo pred Zadrom dvi ure i kad je prošla nevera vratili smo se u porat. Nisam doživio tako nešto, jedva smo iščupali živu glavu, a bome i brod, rekao nam je kapetan Gržac.

Katamaran Bišovo zajedno s posadom će noć provesti u Zadru, te se očekuje da će se u Pulu vratiti tijekom ponedjeljka, dakako ako to more dozvoli. (C. B. G.)


Podijeli: Facebook Twiter