Biska Pula - Split 67:83

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Drugi ovosezonski poraz od "Splita", ujedno peti u tekucem prvenstvu, doživjele su košarkašice "Biske Pule" u 8. kolu A-1 lige, u kojem su u cetvrtoj uzastopnoj utakmici na domacem parketu poražene od splitske ekipe. Kao najveci hendikep pulskog sastava opet se pokazala tanka klupa, odnosno samo šest "pravih" prvotimki od kojih nisu sve cak ni bile raspoložene za igru protiv razigranog "Splita" u cijim je redovima ocekivano dominirala i kvalitetom odskakala Vedrana Grgin - Fonseca, jedna od ponajboljih hrvatskih košarkašica ikada.

Što se igre "Biske Pule" tice, svjetliji dio je svakako bilo prvo poluvrijeme. Nakon pocetnog odmjeravanja snaga, Puljanke su kod 12:14 u prvoj cetvrtini napravile seriju od 9:0 i pri kraju te dionice povele sa sedam razlike (21:14), što je sinoc bila i najveca prednost "Biske". U prvih deset minuta pulske igracice bile su efikasnije za pet poena (23:18). Tijekom druge cetvrtine rezultatska prednost je cijelo vrijeme bila na strani pulskog sastava, s tim da je "Split" u tri navrata izjednacio omjer i u toj dionici bio bolji za tri poena. No, Puljanke su na odmor ipak otišle s malim vodstvom (39:37).

Nakon što je više od 15 minuta bio u rezultatskom zaostatku, "Split" je odmah na pocetku drugog dijela opet prešao vodstvo (zadnje je imao kod 14:12 u prvoj cetvrtini), ali prednost ovoga puta više nije ispuštao do kraja utakmice.

SC Mirna. Gledatelja: 70. Suci: Kitak i Žagar (oba Rijeka).

BISKA PULA: ?ukic 7, Premasunac 18 (2-3), Mandic, Cvjetkovic, Paris (0-2), Percan, Todorovic 16 (1-2), Konjevic, Modirc 14 (2-2), Ramljak 9 (5-8), Škoric 3 (1-1).

SPLIT: Šustic 11, Babun 8 (2-4), Laura, Grgin-Fonseca 36 (6-8), Parunov, Zovko 5, Paladin, Domljanovic 10 (4-4), Škara 13 (3-7).


Podijeli: Facebook Twiter