Biska Pula - Rijecanka 82:66

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U majstorici za ostanak odnosno popunu A-1 lige košarkaška ekipa "Biske Pule" je na neutralnom terenu, u Sv. Petru u Šumi, pobijedila "Rijecanku" i tako potvrdila prvoligaški status, odnosno cekirala trecu sezonu u A-1 ligi.

Nakon izjednacene prve cetvrtine u kojoj su Rijecanke pružile snažan otpor pulskim prvoligašicama, pulska ekipa je zonskom igrom u obrani u drugoj dionici odmaknula na "plus 15", da bi "Rijecanka" serijom 4:0 u zadnjoj minuti prvog poluvremena smanjila na 11 poena razlike.

U trecoj cetvrtini Rijecanke su se u jednom trenutku primaknule "Biski" na samo sedam poena, a nakon "plus 13" za pulski sastav do isteka te dionice igralo se prakticki koš za koš. "Rijecanke" su u jednom navratu smanjile zaostatak na deset poena i to u 34. minuti, ali su Puljanke s par na brzinu oduzetih lopti i jednim polaganjem ubrzo vratile prednost od preko 15 razlike, a u jednom trenutku su cak vodile i s 22 poena. S tri trice u završnici Rijecanke su samo smanjile razliku na manje od 20 poena.

Dvorana u Sv. Petru u Šumi. Gledatelja:
100. Suci: Talavra i Paukovic (Zagreb).

BISKA PULA:
?ukic 2, Premasunac 29, Mandic 4, Cvjetkovic 2, Percan, Todorovic 17, Popovic, Konjevic, Modric 19, Ramljak 9.

RIJECANKA:
Peric 18, Vuckovic 3, Tomic 32, Lusicic, Crnkovic, Miletic, Mašic 2, Hajdin 4, Polic, Serdar, Grkovic 7, Maroševic.


Podijeli: Facebook Twiter