Bišić Pauletić: Biti među 15 najboljih je kompliment

Tomislav Bišić Pauletić (N. ORLOVIĆ RADIĆ)
Tomislav Bišić Pauletić (N. ORLOVIĆ RADIĆ)

Nemali broj Rovinjaca iznenadio se kada je na televiziji, u udarnom subotnjem terminu u popularnom HTV-ovom glazbenom showu "Do posljednjeg zbora" prvo vidio, a potom i poslušao svoje sugrađane - zboraše, i to najmlađe po stažu, članove gradskog zbora "Antonio Gandusio".

I dok mnogi, ponajviše zahvaljujući činjenici da zbor djeluje tek dvije i pol godine i nije znao da pjevaju, sada su dobili priliku vidjeti ih u najraskošnijem, i to onom televizijskom ruhu.

Uz to su se mogli i uvjeriti da ovaj rovinjski zbor nije tek običan tić već raspjevani slavuj. Njima je, naime, pošlo za rukom da u oštroj konkurenciji brojnih hrvatskih zborova, na pretkvalifikacijskoj audiciji, kao prvi iz Rovinja, osiguraju nastup među petnaest najboljih zborova koji su izabrani za nastup u TV showu "Do posljednjeg zbora".
 
Uspjeh dvadeset i troje članova zbora "Antonio Gandusio", dakako vrijedan je pažnje i pohvala, a ujedno je i bio povod za razgovor s trideset i sedmogodišnjim dirigentom Tomislavom Bišićem Pauletićem.

- Kao prvo čestitke i pitanje kako se osjećate?
- Najkraćim i telegrafskim rječnikom: Odlično. Umorno. Ispuhano i sretno. Uspjeh je to, kojemu se i najoptimističniji među nama nisu mogli nadati. Pače, u ovu smo glazbenu avanturu krenuli "grlom u jagode" pri tom nimalo ne razmišljajući o plasmanu.

Cilj nam je bio zabaviti se i utvrditi kojem nivelu pripadamo. Za vrijeme najvećih strahova i treme, tješili smo se mišlju "ako ništa drugo bar će se za nas i šire čuti. No, dali smo sve od sebe, i očito ocjenjivački je sud to i prepoznao. Biti među petnaest najboljih zborova u zemlji, svakako da je vrijedan kompliment.

- S obzirom da zbor djeluje tek nepune tri godine, nije li od vas bilo malo drsko, da ne kažem prepotentno prijaviti se na natjecanje zborova, od kojih većina djeluje i više desetljeća?
- Nije jer se mi i nismo prijavili na natjecanje, već smo na njega otišli zahvaljujući jednom pozivu. Naime, prošle godine nastupali smo ispred rovinjskog franjevačkog samostana, i bili jedni od izvođača velike i sve ljepše fešte Turističke zajednice, poznatije pod nazivom "Noć svetog Lovre". Po svemu sudeći tada nas je u publici netko iz tima "Do posljednjeg zbora" čuo.

- Tko vas je čuo?
- Možda nećete povjerovati, ali to nismo istraživali. Osobno, mislim da je bila riječ o Vladimiru Kranjčeviću, jednom od tri člana ocjenjivačkog suda. U svakom slučaju, mi smo dobili poziv kojemu smo se s veseljem i odazvali.  (Razgovarala Nina ORLOVIĆ RADIĆ)

CIJELI RAZGOVOR PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter