Birmingham: Donna Vekić izgubila u finalu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mlada hrvatska tenisačica Donna Vekić poražena je u finalu WTA turnira u Birminghamu od Slovakinje Daniele Hantuchove 6:7 (5), 4:6.

Bilo je to drugo WTA finale u karijeri 16-godišnje Osječanke i drugi poraz nakon što je lani izgubila u finalu Taškenta od Rumunjke Irine Begu. Vekić je tada postala najmlađa finalistica na WTA Touru još od 2006. godine kada je Tamira Paszek osvojila Portorož sa svega 15 godina.

- Iza mene je odličan turnir. U finalu je Danijela bila bolja i zasluženo je slavila. Sretna sam kako sam odigrala na travi i sada sam prepuna samopouzdanja uoči Wimbledona, kazala je nova nada hrvatskog tenisa.

Vekić je prvi set izgubila u trinaestoj igri nakon što je svaka tenisačica po jednom izgubila svoj servis. Slovakinja je u tie-breaku povela 5:2, Donna se vratila na 5:5, no iduća dva poena pripala su Hantuchovoj i set je ipak otišao na njezinu stranu.

Na otvaranju drugog seta Vekić je imala break loptu, no Slovakinja se izvukla. Međutim, u trećoj igri hrvatska tenisačica je oduzela servis svojoj suparnici, ali i nakon toga zatražila liječničku pomoć zbog bolova u leđima.

Nakon kraćeg prekida susret je nastavljen, nažalost novim breakom, ovog puta Slovakinje koja je izjednačila na 2:2. Potom su obje tenisačice držale svoje servise do rezultata 5:4 kada je 14 godina starija Hantuchova načinila novi break za osvajanje drugog seta i konačnu pobjedu.

Hantuchovoj je ovo bilo 15. finale u karijeri i šesta turnirska pobjeda. Posljednju je zabilježila prošle godine u Pattayi. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter