Birkinica prodana za više od milijun kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Rijetka Hermesova birkinica postavila je svjetski rekord najvišom cijenom za torbu postignutoj na aukciji.

Crvena torba od krokodilske kože s kopcom od bijelog zlata i dijamanata prodana je anonimnom ponudacu za 203.150 dolara na aukciji u Dallasu, piše Daily Mail.

Konacna cijena daleko premašuje ocekivanja, jer se smatralo da ce postici cijenu od oko 80.000 dolara.

Torba je bila vlasništvo jedne dame s Floride koju ju je kupila prije pet godina i cuvala kao trofej u svojoj kolekciji, ali kad joj je Hermes ponudio istu torbu u crnoj boji, odlucila se za crnu, otkrili su se detalji uoci aukcije. Ali to nije bio jedini primjerak Hermesovih torbi koji je plijenio pozornost.

Verzija u krokodilskoj koži prodana je za 113.525 dolara, a sjajna crvena birkinica s kopcom od paladija postigla je cijenu od 95.600 dolara.

Vecinu torbi kupili su kolekcionari koji ih nikada ne koriste, a Hermesovim se torbama vrijednost zapravo povecava s vremenom.

"U vrijeme kad su nastali, neke od primjeraka nije bilo moguce kupiti, cak i ako ste bili Oprah Winfrey", rekao je voditelj aukcijske kuce za Wall Street Journal, dodajuci da su za mnoge kolekcionare torbe nešto što smatraju umjetnickim djelima.

"Sjecam se jedne klijentice koja je na vecerama umjesto cvijeca držala torbe Judith Leiber. Tržište za ekskluzivne proizvode je sada vrlo jako, jer im se vrijednost povecava što više cekate."


Podijeli: Facebook Twiter