"Birds & Shiny Objects" Elvisa Bertona i Rolfa Lavena

Snimanje emisije "Ljubav je na selu" kraj mosta Sabadin na trasi Parenzane (D. ŠIŠOVIĆ)
Snimanje emisije "Ljubav je na selu" kraj mosta Sabadin na trasi Parenzane (D. ŠIŠOVIĆ)

Ovogodišnja izlagačka sezona u labinskoj Galeriji Alvona počet će u četvrtak, 8. lipnja, u 20 sati otvaranjem izložbe "Birds & Shiny Objects" Elvisa Bertona, likovnog umjetnika iz Pazina i Rolfa Lavena, njemačkog akademskog kipara koji živi i radi u Beču.

Berton i Laven suradnju su započeli u svibnju 2014. na likovnom simpoziju u Tourvesu u Francuskoj kada su nastale njihove prve zajedničke slike. Rad su nastavili u Dunajskoj Stredi u Slovačkoj, te u Bertonovom ateljeu u okolici Pazina što je 2015. godine rezultiralo velikom zajedničkom izložbom u Muzeju Grada Pazina, a kasnije i u Austriji u gradu Schärdingu. Na izložbi u Galeriji Alvona, Berton i Laven izložit će samostalne radove. Berton će predstaviti slike velikih formata u tehnici ulja i akrila na platnu iz ciklusa "Ptice", a Laven metalne skulpture nastale  tijekom kiparskog simpozija Stahlpark Riedersbach Energie AG.

Program otvorenja upotpunit će Trees Of Maine, solo projekt Valdeta Lubotenija, pjevača hvaljene labinske indie-rock skupine The Orange Strips, koji će predstaviti upravo objavljen extended play "Mountains E.P.". (Priredila B. Ć. J.)


Podijeli: Facebook Twiter