Biraju se čelnici za dva istarska grada


Pazin

Točno u 10 sati na biračko mjesto broj 10. "Pazin - Dršćevka" odnosno u pazinski Spomen dom stigao je HDZ-ov kandidat za pazinskog gradonačelnika Ivan Bubić u pratnji supruge i kćeri.

Nakon glasanja dao je izjavu za medije u kojoj je ponovio predizborna obećanja. Odmah deset minuta potom, ali na biračkom mjestu 7., u zgradi stare škole, a sadašnjem društvenom domu u Lindaru, glasao je aktualni pazinski gradonačelnik i IDS-ov kandidat za gradonačelnika Renato Krulčić. Njega su također pratile supruga i kćer, i dao je kraću izjavu.

Renato Krulčić i Ivan Bubić već su treći put zaredom u pripetavanju na lokalnim izborima odnosno drugom krugu za mjesto gradonačelnika, prvi puta 2009. godine, pa 2013. godine, i sada. Stoga se izbori u središtu i sjedištu Istre mogu slobodno nazvati nogometnim žargonom - pazinski El Clásico.

Buje

Na biračkom mjestu Buje 1, u OŠ Mate Balote, u jutarnjim satima glasovala je kandidatkinja SDP-a za gradonačelnicu Buja Bojana Puzigaća, gdje je stigla s roditeljima.

I kandidat za bujskog gradonačelnika iz redova IDS-a Fabrizio Vižintin glasovao je na istom biračkom mjestu, u bujskoj školi. (A. D., L. J.)


Podijeli: Facebook Twiter