Bira se novi ravnatelj MSUI-ja

Nova muzejska zgrada bila je planirana do 2015. na Kaštelu, no to se pokazalo utopijom (D. ŠTIFANIĆ)
Nova muzejska zgrada bila je planirana do 2015. na Kaštelu, no to se pokazalo utopijom (D. ŠTIFANIĆ)

Ravnateljica Muzeja suvremene umjetnosti Istre Gorka Ostojić Cvajner sredinom kolovoza odlazi u mirovinu, zbog čega je jučer oglašen natječaj za novog čelnog čovjeka ovog relativno "mladog" muzeja, osnovanog 2008. godine.

Visoka stručna sprema, najmanje pet godina rada u muzejskoj struci te ponuđeni program rada Muzeja za novo mandatno razdoblje od četiri godine glavni su uvjeti natječaja, a sve pristigle prijave nakon isteka osmodnevnog roka razmotrit će tročlano natječajno povjerenstvo koji čine pročelnik županijskog Odjela za kulturu Vladimir Torbica, dizajner Maurizio Ferlin te akademski slikar i kipar Eros Čakić.

- Na temelju dokumenata, posebno programa rada Muzeja, ali i naknadnog intervjua, predložit ćemo Županijskoj skupštini kandidata za ravnatelja. Bitno je naglasiti da ćemo tog kandidata predložiti na probni rok od šest mjeseci, kazao je pročelnik Vladimir Torbica.

Muzej suvremene umjetnosti Istre (MSUI) osnovan je 2008. godine odlukom Poglavarstva Istarske županije iz 2007, a u startu zamišljen kao mjesto susreta multikulturalnosti, no prije svega kao krovna kulturna i umjetnička institucija istarskih umjetnika.

Uoči pokretanja muzeja, pratile su ga velike ambicije vezane uz gradnju nove muzejske zgrade, i to, kako se govorilo, do 2015. na atraktivnoj lokaciji Kaštela. No, to se pokazalo utopijom.

Muzeju suvremene umjetnosti Istre dano je u poslanje sustavno prikupljanje, čuvanje, obrađivanje, proučavanje, izlaganje i prenošenje znanja o suvremenoj umjetnosti u svim njenim oblicima, kao i sustavno praćenje, stimuliranje, promoviranje i izlaganje novih oblika umjetničkog izričaja. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter