Biotetovaža - poput prave, a skida se

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ljudi se tetoviraju od pamtivijeka. Na pocetku je tetovaža bila simbol plemenske pripadnosti, dio inicijacije, zaštita od demona i nesreca. Zatim je bila «povlastica» motorista, mornara, kriminalaca i «problematicnog» miljea. No era punka zauvijek je promijenila stavove prema oslikavanju tijela, a tetovaža je s godinama postala dio mainstrema.

Danas je nose gotovo svi i malo je više od pukog modnog diktata - ona je dio osobnosti. Danas i najcedniji medu slavnima ponosno nose tetovažu, a neki i dvije, tri.

Ako ste razmišljali o tome da svoje tijelo ukrasite tetovažom, pravo je vrijeme da krenete u akciju. Bio tatoo je tehnika oslikavanja kože nastala na temeljima klasicne tetovaže kako bi pružila mogucnost svima koji žele oslikati površinu kože i istaknuti individualnost, ali ne žele to isto imati do kraja života.

Buduci da živimo ubrzanim ritmom života, trendovi se brže mijenjaju, a s njima i naše želje, biotetovaža je idealno rješenje za one koji žele biti u trendu.

Biotetovaža je postupak pigmentiranja podrucja epiderme, odnosno prvog sloja kože jednokratnim sterilnim mikroiglicama kojima unosimo prirodni pigment, a tijekom odredenog vremenskog razdoblja on se u potpunosti razgradi te nestaje bez ikakvog traga prijašnjeg postojanja.

Pigment koji se unese u kožu ostaje u podrucju epiderme od 3 do 5 godina nakon cega blijedi kao slika, te se može ponovo dopigmentirati ili trajno skinuti sistemom pilinga kože. Metoda izrade biotetovaže nije bolna, ne upotrebljavaju se sredstva za ublažavanje bol, niti dolazi do krvarenja na tretiranom podrucju, a osobama mladim od 18 godina radi se u prisutnosti roditelja ili staratelja.


Podijeli: Facebook Twiter