Biografija i sinergija u Grožnjanu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvoje autora mlade generacije, Emilija Podjavoršek iz Slovenije i Željko Marinkovic iz Srbije izložili su svoje radove u grožnjanskoj Gradskoj galeriji Fonticus. Samostalne izložbe otvorene su proteklog vikenda pred mnogobrojnom publikom, a predstavio ih je voditelj galerije i kustos izložbi Eugen Borkovsky.

Marinkovic je svoju instalaciju nazvao "Biography II". Radi se o figurama, o lutkama koje imaju oblicje autora. Za tu je prigodu skinuo odjecu i fotografirao se s prednje i stražnje strane. Dobivene fotografije otisnute su na tekstilnu podlogu, tj. bijelo (slikarsko) platno, a zatim je prednju i stražnju stranu svog akta spojio u cjelinu dobivši prazan prostor. Akcija se nastavila ispunjavanjem dobivenog prostora.



Podjavoršek predstavila je seriju slikarskih radova u kombiniranoj tehnici, nazvanu "Sinergija". Ponudila je ciklus radova koji odražavaju isti stav prema slikarskom oblikovanju.

Željko Marinkovic roden je u Beogradu 1977. Diplomirao je u Veneciji, gdje živi i radi. Rodena u Celju 1982., Emilija Podjavoršek je studirala likovnu umjetnost na Pedagoškom fakultetu u Mariboru. Za svoj rad nagradivana je više puta, a živi i radi u Luciji pored Portoroža.


Podijeli: Facebook Twiter