Bina-Istra pulskoj pedijatriji donirala 130.000 kn

Dio donacije - nova bravarija, igračke, računala... (snimila B. PETROVIĆ)
Dio donacije - nova bravarija, igračke, računala... (snimila B. PETROVIĆ)

Bina-Istra donirala je Odjelu pedijatrije pulske Opće bolnice 130 tisuća kuna. Sto tisuća, u dogovoru s osobljem bolnice, utrošeno je na zamjenu dijela dotrajale drvene stolarije i postavljanje aluminijske bravarije, a ostatak na opremanje prostora za učenje i igru malih pacijenata - kupljena su dva računala, novi televizor, DVD, igraća konzola te didaktički materijal i igračke za djecu.

Tom je prigodom na pedijatriji održana konferencija za novinare, kao svojevrsna zahvala donatoru. Osim predstavnika Bina-Istre i bolnice prisustvovali su joj i predstavnici Grada Pule i Istarske županije.

Zamjenik ravnatelja Ivica Fedel istaknuo je da je Bina-Istra i dosad pomagala bolnici, primjerice uređenjem parkirališta iza Mornaričke bolnice te kod dijalize, a ova je donacija vrijedna jer će se njome, osim što će prostor u kojem borave djelatnici i pacijenti biti ugodniji, postići uštede u grijanju i hlađenju prostorija.

Direktor Bina-Istre Christian Santaleza naveo je da se ovakve potpore i donacije uklapaju u njihovu poslovnu politiku, jer tvrtka posebnu pažnju posvećuje okolišu, kulturnoj baštini i pomaganju ljudima.

- Posebno smo ponosni na ovu donaciju i nadamo se da ćemo djeci boravak u bolnici tijekom liječenja učiniti barem malo ugodnijim, rekao je Santaleza i naveo podatak koji mu je prenio voditelj pedijatrije Ognjen Mladinov, da kroz njihov odjel na godinu prođe više od 1.200 djece. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter