Bina-Istra prilagodila radno mjesto za invalide

Radno mjesto prilagođeno osobama u kolicima u Bina Istri (S. Z. T. )
Radno mjesto prilagođeno osobama u kolicima u Bina Istri (S. Z. T. )

U sklopu programa održivog razvoja u sklopu kojeg Bina-Istra potiče zapošljavanje osoba s invaliditetom, na naplatnom mjestu Pula na Istarskom ipsilonu posebno su prilagodili radno mjesto operatera centra naplate cestarine, i to za osobe koje se kreću u invalidskim kolicima. Ukupna ulaganja u tu prilagodbu iznosila su sto tisuća kuna.

- Zbog pojačanog prometa tijekom ljeta planirali smo zaposliti jednu do dvije osobe na tom radnom mjestu i pritom dati priliku upravo osobama koja se kreću u invalidskim kolicima. Svi zainteresirani svoje molbe i životopis mogu dostaviti Bina-Istri do 24. svibnja, a doista se nadamo da ćemo dobiti interesantne kandidate, istaknula je Tea Balde iz Bina-Istre.

Dodala je i da trenutno imaju zaposlene tri osobe s invaliditetom, i to u službi naplate cestarine, a na pulskom naplatnom mjestu osigurali su nesmetani ulazak u objekt, ali kretanje unutar objekta upravo za osobe u kolicima. Zainteresirane osobe radile bi u dvije smjene, i to, za sada, tijekom četiri ljetna mjeseca.

- Želja nam je bila, ovim potezom, osvijestiti i druge poslodavce o potrebi prilagodbe radnog prostora za osobe s invaliditetom, i željeli bismo da to bude praksa i drugdje, da i te osobe nađu zaposlenje i da budu posve samostalne na radnom mjestu, ustvrdila je Balde. (S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter