Bina Istra na Bačvi otvorila oazu za okrepu i masažu


Vozači koji putuju Istarskim ipsilonom u smjeru Pule imali su priliku za besplatnu okrepu, masažu na benzinskoj postaji Bačva između čvora Višnjan i Baderna. Za djecu, dok se roditelji odmaraju, je upriličen prostor za igru uz profesionalne animatore. Ovu ponudu je osmislila Bina Istra s ciljem da vozači koji dugo borave u vozilima naprave pauzu i odmore se.

Ovakvih "relax zone" će prema riječima Christiana Santaleze, direktor Bina-Istre za upravljanje i održavanje, biti još. Djelatnici Bina Istre su u petak postavili šator sa dva stola za masažu te maserima koji su vozačima pružali besplatne kratke masaže za opuštanje od dugih vožnji, a dobivali su i besplatne napitke te su za njihovu djecu upriličene igre i zabava uz piće i slatkiše.

Vozači su vrlo rado prihvaćali besplatne bezalkoholne napitke i davali su djecu u ruke profesionalnim animatorima za ih zabavljaju, no nekako su bili suzdržani što se masaže tiče. Uglavnom, smatraju da je to dobar i pohvalan potez jer znači da Bina Istra ne mari samo za dohotkom od prolaska već se i brine za vozače. Talijanska obitelj koja je na putovanju prema Puli, stala je na benzinsku i bila je ugodno iznenađena sa Relax zonom.

Djecu su im preuzeli animatori, a roditelji su sjeli u hladovinu i popili hladno piće. Pitali smo ih ako će iskoristiti mogućnost masaže, no tada su nam kroz smijeh kazali da im je piće i animacija dovoljna. Santaleza je pred novinarima objasnio što je Relax zona i zašto je osmišljena. Naveo je i povećanje broja vozila koja prometuju ipsilonom te planove za nastavak izgradnje, odnosno završetka ipsilona.

- Kroz ovu turističku sezonu očekujemo veliki broj turista, oko 3 milijuna turista dolazi Istarskim ipsilonom, a samo danas očekujemo prolazak oko 50 tisuća automobila, dok u subotu oko 60 tisuća. U Bini Istri smo se opredijelili za jedan program povećanja kvalitete usluge prema našim gostima, tako je vozačima omogućen mali odmor jer tijekom pojačanih vrućina valja stajati nakon dva sata vožnje. Tu će moći stati i odmoriti se, a animatori će im zabavljati djecu. Maseri će im pružiti malu masažu, a sve te usluge su besplatne.

Cijeli projekt je u suradnji s poduzećem INA. Za sada se to odvija samo na odmorištu Bačva i produljiti će se u svim vikendima tijekom ljeta. Vidjeti ćemo u budućnosti ako ćemo to proširivati. Animatori koji su angažirani nisu djelatnici Bina Istre već su profesionalci, dok maseri su studenti koji se bave tom strukom, kazao je Santaleza. Što se tiče gužvi i prometa tijekom jakih vikenda Santaleza kaže da su spremni na sve.

- Za sada brojimo povećanje prometa od oko 5 posto, sa oko 50 tisuća vozila u petak i oko 60 tisuća u subotu. Dobro smo se pripremili na naplatnim mjestima, poglavito na naplatnom mjestu Umag na kojemu se zbog blizine graničnog prijelaza stvaraju kolone automobila te će naši djelatnici dijeliti besplatnu vodu svim vozačima i pomoći će im oko brže naplate prilikom izlaska, odnosno da pripreme točan iznos i time se manje zadržavaju. Naše ophodarske službe su maksimalno angažirane, jednako kao i vatrogasci, pogotovo kod tunela Učka. Spremni smo na sve, a vozačima savjetujemo odmor. Uglavnom, očekujemo povećanje prihoda, a vezano za cijene, ove godine smo aplicirali veću tarifu od 10 posto, no za domicilno stanovništvo koji koriste ENC uređaj se ništa nije promijenilo, kaže Santaleza. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter