Bin Ladenova obitelj deportirana iz Pakistana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Obitelj bivšeg vode al Kaide Osame bin Ladena, ubijenog prije gotovo godinu dana u americkoj vojnoj akciji na sjeverozapadu Pakistana, deportirana je iz Pakistana u Saudijsku Arabiju rano ujutro u petak, objavili su lokalni mediji.

Odvjetnik obitelji rekao je ranije da ce tri udovice i jedanaestero djece, koje su pakistanske snage sigurnosti pritvorile nakon napada 2. svibnja prošle godine, posebnim letom biti prebaceni u Saudijsku Arabiju. Izvori su za pakistanske medije rekli da je bin Ladenova obitelj odletjela prema saudijskom gradu Džedi na Crvenom moru.

Ministarstvo unutarnjih poslova je objavilo da je "dalo nalog za deportaciju cetrnaestero clanova obitelji Osame bin Ladena u skladu s nalozima suda". "Obitelj je držana na sigurnom i zdrava u kuci za goste... Deportiraju se u zemlju po njihovom izboru, Saudijsku Arabiju, danas", priopcilo je ministarstvo.

Ranije ovoga mjeseca pakistanski sud je žene osudio na 45 dana zatvora zbog ilegalnog ulaska u Pakistan te naložio njihovu deportaciju nakon odsluženja kazne koje je pocelo 3. ožujka kada su službeno uhicene.


Podijeli: Facebook Twiter