Bilobrk i Jankovic broncane

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na seniorskom prvenstvu Hrvatske u stolnom tenisu, pojedinacno i za parove, jedinu "nezagrebacku" medalju, i to broncanu, osvojile su Puljanke Ivanka Bilobrk i Ljiljana Jankovic u igri parova.

Od petka do nedjelje nastupilo je pet prvotimaca muškog i ženskog pogona pulskog prvoligaša, odnosno svi osim Saše Stankovskog koji je sudjelovanje otkazao zbog bolesti. Njima se pridružio i kadet Tomislav Pucar koji je, kao i Dina Pervan, dobio poziv trenera reprezentacije.

U turniru ženskih parova Bilobrk i Jankovic (Pula) su u osmini finala pobijedile sestre Luciju i Magdanelu Basic (Frim) 3:0, zatim u cetvrtfinalu dubl koji su cinile Puljanka Dina Pervan (Pula) i Martina Brglez (Sv. Nedelja) 3:1, a u polufinalu su poražene od Mateje Maglicic i Bojane Poljak (Tis) 0:3.

Pervan i Brglez su prije poraza u cetvrtfinalu pobijedile dubl Kupinic (Tis)/Mikac (Aqauestil) 3:0. Kod muških parova, Ivan Slavic i Mamut (Pula) su u šesnaestini finala bili slobodni, potom su pobijedili par Mataija (Igea)/Samac (Dugo Selo) 3:1, u cetvrtfinalu su izgubili od kombinacije Zubcic (Zagreb)/Kovac (inozemstvo). Tomislav Pucar (Pulaq) i Nikola Horvat (Željeznicar) su zaustavljeni odmah u šesnaestini finala i to od para Jardas (Srdoci)/Kovacevic (Kvarner) 2:3.

U pojedinacnoj konkurenciji, Matej Mamut je dogurao do osmine finala, gdje je poražen od Andreja Gacine (inozemstvo) 0:4, Slavica je vec u šesnaestini finala zaustavio Ivan Zeljko (Konavljanin) 1:4, a Tomislav Pucar je natjecanje završio nakon razigravanja u skupini.

U ženskom pojedinacnom turniru Jankovic je dogurala do cetvrtfinala, gdje ju je zaustavila Mirela ?urak (Mladost Iskon) 0:4, Bilobrk je poražena u osmini finala od kasnije pobjednice Andreje Bakule (inozemstvo) 0:4, a Pervan je nastup završila s pobjedom i dva poraza u skupini.


Podijeli: Facebook Twiter