Bilobrk druga, Jankovic treca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Zagrebu je odigran prvi pozivni turnir 12 stolnotenisacica prve jakosne skupine u seniorskoj konkurenciji. Sve tri prvotimke "Pule" igrale su odlicno i u konkurenciji 11 igracica (jedna odustala) visoko se plasirale: Ivanka Bilobrk na drugo, Ljiljana Jankovic na trece, a Dina Pervan na cetvrto mjesto. Kaštelirka Martina Rioža, koja nastupa u redovima zagrebacke "Mladosti Iskona II", bila je osma.

U prvom dijelu razigravalo se u dvije skupine; u skupini A, u kojoj je bilo šest igracica, Bilobrk je izborila polufinale kao druga, s omjerom 4-1, u skupini B Jankovic kao prva s omjerom 4:0, a a Pervan kao druga (2:2). U pulskom polufinalu Bilobrk je bila bolja od Jankovic 3:1, a Pervan je izgubila od Tian Yuan, Kineskinje s hrvatskom putovnicom, 0:3.

U odlicno odigranom finalnom dvoboju Bilobrk je doživjela drugi turnirski poraz od Yuan (2:3), koja joj je prethodno u skupini nanijela jedini poraz, dok je u medusobnom obracunu Puljanki Jankovic i Pervan za trece mjesto Jankovic nadoknadila 0:2 u setovima te pobijedila klupsku suigracicu 3:2. Rioža je u dvoboju za sedmo mjesto poražena od Josipe Zajec (Mladost Iskon II) 0:3.


Podijeli: Facebook Twiter