"Bilo svemira" - serijal za popularizaciju znanosti i tehnike

Poklonik
Poklonik

Večeras se na TV Istri premijerno prikazuje nova autorska serija pod nazivom "Bilo svemira". Kako doznajemo od Marina Tumpića, urednika i voditelja emisije, ona će se emitirati svakog utorka u 21.15 sati, dok su reprize srijedom u 17.10 sati. Tumpić je inače voditelj Astronomske udruge Vidulini i voditelj Istarskog svemirskog programa.        U emisijama će se, doznajemo, obrađivati znanstvene teme u najširem smislu, a za sada je dogovoreno da će trajati 40 minuta i emitirati se do kraja lipnja.

"Bilo svemira" je dinamična, edukativno-znanstvena emisija koja ima za cilj informirati i na popularno-znanstveni, javnosti prihvatljiv način, educirati gledatelje o zanimljivostima iz svijeta znanosti i tehnike s posebnim naglaskom na domicilne teme. Svaka emisija ima nekoliko "nezavisnih" cjelina s različitim vremenskim trajanjem. Neke od njih su primjerice - Ono što ste mislili da znate, a nisu vam rekli sve, Slučajni prolaznik kao gost emisije, Novosti i zanimljivosti s planeta Zemlja i daljnje okolice, Znanje na poklon i Bliski susret/i četvrte vrste. 

- Riječ je o emisiji mozaičnog tipa, u svakoj će se obrađivati neka znanstvena tema na jednostavan i popularan način, a osim što će u svakoj biti glavni gost dio će se snimati i na terenu, veli Tumpić. Tako autor planira u svome studiju ugostiti i poznate pravnike, liječnike, psihijatre, ekologe, inženjere, ali i učenike osnovnih i srednjih škola te njihove profesore. Prva emisija ima za temu "Svemirski turizam", s osvrtom gdje se nalazi Istra u cijeloj toj priči, a u goste je stigao doc. dr. Aljoša Vitasović s pulskog Fakulteta ekonomije i turizma. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter