Bilo je i suza i smijeha, ali smo se lipo zabavili

S nastupa Serđa Valića u Kanadi
S nastupa Serđa Valića u Kanadi

I dalje vrlo aktivan Serđo Valić nedavno se vratio iz Kanade gdje je održao dva koncerta u hrvatskim klubovima u Vancouveru, uvevši naše tamošnje iseljenike u novu 2015. godinu. Ovo je bilo drugo gostovanje mladog Rakljanca u ovom kanadskom gradu, gdje ga publika već vrlo dobro poznaje.

Na koncertima su se tako okupili tamošnji obožavatelji iz Istre, ali i cijele Hrvatske. Neki su na koncert došli nakon što su ga imali prilike vidjeti na prvom nastupu u Vancouveru prije dvije godine, drugi su došli na preporuku prijatelja, a neki ga već odavno prate preko Facebooka ili su ga imali prilike pratiti na nekom od nastupa u Istri gdje dolaze po ljeti. Valić je više nego zadovoljan atmosferom na koncertima za koju kaže da je bila odlična.

Da mi tebe Istro ni

- Pjevalo se, plesalo, prisjetili smo se nekih popularnih starijih pjesama, a predstavio sam se i svojim novim pjesmama s drugog albuma "Zakantaj Istro" i nekih novih, nastalih u posljednjih nekoliko mjeseci, kazao nam je Serđo nakon povratka. Naravno, našim iseljenicima su najviše pri srcu bile pjesme koje govore upravo o njihovoj sudbini kao što su "Da mi tebe Istro ni" i "Istro zemljo da mi te je vidit".

- Bilo je i suza i smijeha, ali smo se lipo zabavili, za kraj smo zakantali moju kantu "Za veselje u Novem litu" koju sam napravio s jedanaest istarskih kantaduri. Pjesma se svima jako svidjela i ušla u uho, sve su to naši dragi Istrijani iz Labinštine, Žminjštine, Barbanštine... Neki od njih imali su prilike u kratkom javljanju koje sam 1. siječnja imao na Radio Puli pozdraviti svoje prijatelje i rodbinu u Istri. Iznenadio sam se i koliko ljudi slušaju i prate moju radijsku emisiju preko interneta, kao i sve što se dešava u Istri preko Glasa Istre i ostalih portala, priča Serđo.

Iseljenici iz Victorije

Osim Vancouvera, posjetio je naše iseljenike u Victoriji, glavnom gradu British Columbije, gdje ih u odnosu na Vancouver ima manje, ali su mu jednako vjerni kao fanovi.

- Publika je na koncertima bila zadovoljna i to mi je najvažnije, kaže Valić. Iako mu je posjet Kanadi bilo nezaboravno iskustvo, ovaj mladi popularni pjevač brzo se vratio svakodnevnim obavezama, pa upravo radi na dvije nove pjesme koje će biti predstavljene ovih dana i to "Žurnada" čiju je radnu verziju već predstavio publici preko bare te "Sviraj za mene". (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter