Bill Clinton stao uz Baracka Obamu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bivši americki predsjednik Bill Clinton podržao je u nedjelju svog demokratskog kolegu Baracka Obamu u svom prvom pojavljivanju na pozornici uz sadašnjeg predsjednika tijekom njegove predizborne kampanje 2012., te mu pomogao prikupiti više od dva milijuna dolara.

"Mislim da je odradio dobar posao", rekao je Clinton (65) pred oko 500 Obaminih pristaša okupljenih u gradicu McLeanu u Virginiji.

"Idemo u pravom smjeru pod vodstvom predsjednika Obame", rekao je Clinton o covjeku koji je pobijedio njegovu suprugu Hillary Clinton u utrci za demokratsku nominaciju na izborima prije cetiri godine, a zatim ju je postavio na položaj državne tajnice.

Clintonova podrška mogla bi se pokazati kljucnom za Obamu u prikupljanju sredstava za kampanju kao i za uvjeravanje americke javnosti da ima dobre gospodarske planove, za koje republikanci tvrde da su neodgovorni i populisticki.

Tijekom Clintonova mandata SAD je ostvarivao veliki gospodarski rast i održavao uravnotežen proracun, što ce demokrati rado podsjecati birace uoci predsjednickih izbora 6. studenoga.

Obama je u svom obracanju pristašama podsjetio na Clintonove "divljenja vrijedne" ekonomske rezultate tijekom dva mandata u Bijeloj kuci.

"Nisam se kandidirao za predsjednika samo zato da bismo se vratili na mjesto gdje smo bili 2007. Nisam se kandidirao samo zato da bismo obnovili stanje prije ekonomske krize. Kandidirao sam se kako bi smo se vratili na pravi put koji smo izgubili otkad je Bill Clinton napustio predsjednicku dužnost", rekao je Obama.

Stanje americkog gospodarstva bit ce kljucno pitanje predsjednickih izbora u studenome.


Podijeli: Facebook Twiter