Bilka je missica Istre

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Koza Bilka Antona Butkovica iz Savicente proglašena je missicom Istre na 12. Izboru za najkozu u savicentskoj Žlinji. Prva pratilja je Pupica, ciji je vlasnik Miljenko Bacac iz Draguzeti, a za drugu pratilju izabrana je koza Rozga u vlasništvu Sladana Fola iz Foli.

Mister je postao prc Cvire iz Loborike ciji je vlasnik Seno Murtic, a miss Savicente je Cicibela Ivice Ferlina iz Savicente. Najvece rogove imao je prc Sokol Hasiba Nezirevica iz Vrsara, a najveca vimena koza Bizonka Miljenka Sandrica iz Savicente.



Najsimpaticnija je definitivno bila koza Battifiaca koja je žiri osvojila suncanim naocalama, špangicama i mašnicama. Njezin vlasnik je Dionicko društvo koza Sošici iz Kontrade. Biba koja dolazi iz Galižane je proglašena najizvornijom kozom, a vlasnica joj je Noela Trento.

O najljepšima, najsimpaticnijim, najizvornijima i najvecima je odlucivao žiri u sastavu Drago Orlic, Klara Dujmovic, Klara Grahovac, Klaudija Voric, Ivan Stanic, Alfredo Jadrejcic, Danka Matas Žmak i Serdo Bile.

Na natjecanju je sudjelovalo 34 koza i prceva, najviše njih iz Galižane.

U dijelu programa Ex tempore podijeljene su nagrade za najbolje crteže, glinene uratke i pjesme na temu koze. Ana Križman, Dijana Jugovac i Mateo Petrovic su osvojili nagrade za svoje stihove, a u kategoriji crtanja i modeliranja glinom nagradeni su Iris Imbrišic, Katja Kolic, Fran Peršic, Elena Zulijan, Dino Jugovac, Morgan Banovac i Anamaria Ferlin. (T. GRBIC)


Podijeli: Facebook Twiter