Biljni cajevi za mršavljenje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Trenutno postoje razni proizvodi na tržištu koji ce vam pomoci da smršavite, ukljucujuci posebnu dijetnu hranu i pica, dodatke prehrani i tablete, ali postoji i druga opcija, a to je mršavljenje prirodnim putem uz pomoc biljaka.

Ovdje cemo vam spomenuti nekoliko biljnih cajeva koji stimuliraju metabolizam i povecavaju potrošnju energije te tako poticu mršavljenje.


Caj od mente (metvice) i limuna
Priprema: Za jednu šalicu caja treba vam 1-2 cajne žlice sušene mente koju prelijete s 250 ml vrele vode. Ostavite da odstoji 5 minuta, procijedite, a zatim dodajte 1-2 cajne žlice limunovog soka.

Kako djeluje: Menta pomaže pri razgradnji masnoca te smanjuje apetit. Ona takoder je poznata kao dobro sredstvo za oslobadanje od stresa. Menta je bogata kalijem, magnezijem, kalcijem, fosforom i dobar je izvor energije. Kalij koji se nalazi u metvici je važan za ravnotežu intersticijske tekucine u ljudskom tijelu i igra važnu ulogu u regulaciji otkucaja srca.

Magnezij je važan za metabolizam. Sudjeluje u više od 300 enzimatskih sistema, u stvaranju energije, u procesima koagulacije i transportu glukoze u stanicu. Ostale vitalne hranjive tvari pronadene u menti su cink, bakar, mangan, vitamin C, niacin i folna kiselina. Takoder sadrži omega-3 masnih kiselina i vitamina A.

Vitamin C iz limuna pomaže pri oslobadanju masnoca iz tkiva i njihovom sagorijevanju.


Zeleni caj s dumbirom
Priprema: Za jednu šalicu caja narežite na ploške 2 cm dumbira. Zajedno s cajnom žlicom zelenog caja prelijte s 250 ml vruce vode. Ostavite da odstoji 5 minuta, a zatim procijedite.

Kako djeluje: ?umbir se koristi stoljecima kao prirodni lijek za mnoge razlicite bolesti, od kojih se mnoge odnose na stimulaciju probavnog trakta. ?umbir kao jak antiseptik uravnotežuje crijevnu floru jer uništava bakterije truljenja, a pomaže u razvoju bakterijama kiselog vrenja te potice crijevnu peristaltiku. Aromaticni sastojci dumbira zajedno s taninom iz zelenog caja povecavaju potrošnju energije u organizmu.


Caj od koprive
Priprema: Za jednu šalicu caja treba vam 1-2 cajne žlice sušenog lišca koprive. To prelijte s 250 ml vrele vode. Ostavite da odstoji 5 minuta pa procijedite.

Kako djeluje
: Silicijska kiselina, vitamin C i drugi važni minerali (magnezij, kalcij, kalij...) iz koprive zajedno pojacavaju sagorijevanje masnoca. Kopriva ima blaga diuretska svojstva, koja pomažu pri izlucivanju viška vode i toksina iz tijela te procišcavanju krvi.


Podijeli: Facebook Twiter