Bilic taji ekipu, trening iza zatvorenih vrata

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska nogometna reprezentacija sutra ujutro krece prema Londonu, gdje je u srijedu navecer ocekuje izuzetno bitna utakmica s Engleskom na Wembleyju. Kljucni trening uoci dvoboja vrijednog nade u plasman na SP kockasti su odradili u ponedjeljak u predvecerje u Brežicama, iza zatvorenih vrata. Na svaki spomen udarne jedanaestorke izbornik Slaven Bilic samo ce se nasmijati i slegnuti ramenima.

"Nedostaju nam Luka Modric i Vedran Corluka, ali ne možemo razgovarati o nekakvom krpanju rupa. Svi mi u strucnom stožeru imamo apsolutnu vjeru u mogucnosti ovih momaka", tumaci izbornik.

Kompletna filozofija kockastog tabora ovih se dana svodi na onu staru poslovicu: "Koga nema, bez njega se mora". Bilic se, povrh toga, uzda i u tradiciju. Naime, na pocetku njegovog mandata, u rujnu 2006., Hrvatska je na utakmicu s Rusijom putovala bez Darija Srne, Ivice Olica i Boška Balabana, "veselog trojca" koji je tada bio suspendiran zbog nocnog izleta u narodnjacki kub Fontana. "I tada smo bili oslabljeni pa smo se kuci vratili neporaženi. Naravno, ne možemo reci da je ovo identicna situacija jer to je bilo na pocetku, a ovo je na kraju kvalifikacija. Medutim, imamo dovoljnu igracku širinu da nadoknadimo izostanke", rezonira Bilic.

U jutarnjim satima Bilic je s najbližim suradnicima, Aljošom Asanovicem i Nikolom Jurcevicem, gledao snimke utakmica "Gordog Albiona". Na DVD-u su se vrtjela dva ogleda, subotnji sa Slovenijom i prošlogodišnje gostovanje na stadionu Maksimir. "Nema tu puno price, Englezi su medu najjacim reprezentacijama na svijetu. Mi smo puni želje, snage i volje, a imamo cak i statistiku na svojoj strani. Medutim, na svijetu ne postoji reprezentacija koju respektiramo više od Engleske", objašnjava Bilic.

Što se tice udarne jedanaestorke suparnika, jedinu dvojbu predstavlja Rooneyjev partner u vrhu napada. Prema Bilicevim rijecima, nema velike razlike izmedu Emilea Heskeyja i Jermainea Defoea jer obojica su u jako dobroj formi, a, povrh toga, ne utjecu na nacin igre. "Ako ih sad dobijemo na Wembleyju, to bi bio najveci trijumf u mojoj trenerskoj karijeri. Ovo ne govorim zbog eventualne druge pobjede u Londonu, vec zbog važnosti utakmice. Ti bodovi doveli bi nas u vrlo komotnu situaciju uoci završnice kvalifikacija", kaže izbornik.


Podijeli: Facebook Twiter