Bilic preuzima moskovski Lokomotiv

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilic danas je na konferenciji za medije objavio kako nakon Eura preuzima moskovski Lokomotiv s kojim je potpisao trogodišnji ugovor. Takoder, kao njegovi pomocnici u ruski klub odlaze i Aljoša Asanovic, Mladen Pralija, Nikola Jurcevic te Miljenko Rak.

Bilic nije želio govoriti o vrijednosti ugovora koji je potpisao s Lokomotivom, ali se u medijima nagada da ce po sezoni zaradivati tri milijuna eura.

"Iznos ugovora s Lokomotivom je poslovna tajna, ali mogu reci da sam zadovoljan. Novac je bitan, ali nije najbitniji. Negdje sam mogao dobiti i više, ali sve su to velike svote, tako da novac nije presudio u izboru. Bitno je da smo ja i moja familija zadovoljni", kazao je Bilic.

"Ponosan sam što idem u veliki klub, grad i ligu. O ovoj svojoj odluci, o kojoj sam obavijestio sve relevantne osobe, nisam želio ranije govoriti, a nakon današnje konferencije za novinare ova je tema zakljucena i o njoj više ne želim govoriti. Mene i igrace, te stožer i navijace sada ceka europsko prvenstvo u kojem ne želimo samo sudjelovati vec napraviti nešto veliko. Idem miran i ponosan. Veliku ulogu u odabiru Lokomotiva odigrala je mogucnost da sam biram svoje suradnike", rekao je Bilic.

Na upit novinara je li imao još ponuda i što je prevagnulo da odabere Lokomotiv, izbornik je odgovorio da je bilo puno ponuda, no nije želio spominjati imena klubova. Kazao je kako ga je "kupila" predsjednica Lokomotiva svojim ambicijama, planovima, ali i željom da baš on bude taj koji ce voditi klub, te da misli kako s tim klubom može napraviti velike stvari.

Bilic je dodao da iza sebe ostavlja reprezentaciju koja je pet godina zaredom u prvih 10 na svijetu, ekipu koja ima balans, sjajnu atmosferu, i koja zna što treba raditi na terenu. "Prioritet mi je svih ovih godina bila samo reprezentacija. Što više oko sebe imaš svojih kvalitetnih ljudi, jaci si", zakljucio je.

Moguci odlazak predsjednika HNS-a Vlatka Markovica nije želio komentirati, vec je samo kratko rekao da je sa Markovicem i tajnikom HNS-a Zorislavom Srebricem imao korektan odnos, te da su mu uvijek bili blizu kada mu je trebala podrška, i da mu se nisu miješali u posao.


Podijeli: Facebook Twiter