Bilic precrtao Pranjica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iako ce izbornik Slaven Bilic tek u srijedu objaviti imena tridesetorice igraca cije usluge namjerava koristiti na kvalifikacijskim utakmicama s Maltom i Izraelom pocetkom rujna, vec sad je jasno da na tom popisu nece biti Danijela Pranjica.

Naime, taj ljevonogi bocni igrac u Dublinu se ogriješio o nepisani kodeks ponašanja A reprezentacije, a taj slucaj Bilic je na službenoj press konferenciji, održanoj ovoga petka, nazvao "situacija s Pranjicem".

- Nakon utakmice s Republikom Irskom on je na nedolican nacin iskazao svoje nezadovoljstvo statusom u reprezentaciji. Zbog takve reakcije prema strucnom stožeru na Pranjica više ne racunamo. Zahvaljujemo mu na pet godina dobre suradnje i želimo mu puno srece i uspjeha u dresu Bayerna - rekao je izbornik, i to na kraju press konferencije, u trenutku kad se cinilo da su sve teme vezane uz prijateljski ogled s Republikom Irskom iscrpljene.

Više je nego ocigledno da je Pranjica pogodilo devedeset minuta grijanja klupe u prijateljskoj utakmici koju je Hrvatska okoncala s pet izmjena igraca.

- Nije tu bilo nikakvih ružnih rijeci, ni svade. Medutim, Pranjic je po završetku ove reprezentativne akcije odbio rukovanje s clanovima strucnog stožera, a preko toga ne možemo prijeci. Od pocetka našeg mandata na celu ove reprezentacije postoje vrlo jasna pravila ponašanja od kojih ne namjeravamo odstupiti, bez obzira o kome se radilo - dodao je Bilic. (D. PETROVIC/Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter